SUNNİ EVRİM

SUNNİ EVRİM


Bildiğimiz evrim sudan başlamıştır. Peki seni bir evrim yapabilir miyiz?

Güneşten çok uzak olmasına rağmen kendi sistemine hakim bir gezegen düşünün bu gezegen   tabii ki  JÜPİTER  olacaktır .

Jüpiter neredeyse bildiğimiz evren üzerindeki en doğal uydu sistemine sahip gezegendir.

Jüpiter onlarca uyduya sahip ama bir uydusu var ki bizim bütün dünyalaştırma çabalarımızı gerçekleştirebilir bu uydu Jüpiter’e en yakın ikinci uydusu olan  EUROPA’dır .

Bu uydu  bildiğimiz kadarıyla tamamen buz ile kaplı ama şunu net olarak bilmeliyiz ki gezegen veya uydu bütün uzay cisimlerinin çekirdeği yüzeyine göre daha sıcaktır bu da demek oluyor ki yüzeydeki bu belki de  kilometrelerce alt tarafta su olarak bulunuyor ve yine bildiğimize göre Europa  bir kaya topunun buzla kaplanması ile oluşmuş bir uydudur bunun bizim için en iyi yanı ise eğer Europa’da yer altı  okyanusları ,nehirleri  ve gölleri varsa bu suların tuzlu ve ya mineralli olma ihtimalleri arttırıyor.

Bu kadar uygun ortama rağmen Europa’da  bir yaşam belirtisi bulma ihtimalimiz çok ama çok düşük ama bunu bir olumsuzluk olarak değil de olumlu düşünürsek evrende bir ilke imza atmış olabiliriz .

Europa’ya  gönderilecek bir sondajı  sadece aramak için göndermek yerine oraya biz yaşam götürebiliriz öncelikle götürülebilecek  sondajın içerisinde  bir takım bizim dünyamızın evim babaları olan ALG ve  BAKTERİLER  olabilir oluşumu cehennemi  andıran  gezegenimizi şimdi yaşayabilecek tek evren cismine çeviren bu yaşam formlarını Europa’ya  götürebiliriz bir gök cismi araştırmaya giderken belki de oraya ilk defa yaşam götüreceğiz fakat bunu  birkaç yıl içerisinde beklemek gerçekten çok ama çok optimist olurdu ama esas düşünülmesi  gereken şey dünya hariç bir gök cismine yaşam götürüyoruz ve bu uzay projesi belki de  milyonlarca  dolar maliyetli olacağı  için sadece  tek amaçlı olmamak yani demek istediğim şey şu oraya götüreceğimiz mikroorganizmaları ,bakterileri  veya alglerin yanında da bir uzay araştırması yapmaya da gitmemiz  lazım bunun bizim için en önemli faydası şu olacaktır.

Eğer önce araştırma robotu gönderip sonra bu yaşam formlarını götürmeye çalışacak olursak hem zaman olarak çok uzun bir zaman olacaktır hem de çok daha maliyetli olacaktır.

Bütün bunlar bilinirken araştırma robotuna eklenecek çok ama çok küçük bir bölüm bu yaşamı oraya götürecektir.

Şimdi sadece düşünmenizi istiyorum Europa’ya gidiyoruz ve tek yaptığımız şey bu buzul uydunun derin okyanuslarına sadece ufak bir yaşam bırakıyoruz buna bizim dünyamızda yaşam bile demeye bilir. Fakat bu olayın meyveleri yıllar sonra alınabilir.

Bundan yıllar sonra Europa’ya gönderilecek ileri teknoloji bir uzay aracı Europa’yı araştırırken suyun altında bundan belki de 3-4 milyar yıl önceki dünyayı görme ihtimalimiz var.

Geçmişi sıcak bir cehennem olan dünyadan soğuk bir cehennemin dünya oluşuna şahit olabiliriz. Bu dünyanın oluşumunu bize neredeyse %99 doğruluk payı ile açıklayabiliriz. Evrenin üzerinde bildiğimiz kadarıyla bize bu ihtimali sağlayabilecek tek nokta burası hiç yoktan buna eminiz.

Bugün yaşamımızın başlangıcı bize bu ihtimali sağlayan diğer uzay cisimlerine borçluyuz ve neden uzayda oluşabilecek bir yaşam bilmese bile her şeyini bize borçlu olmasın ki.

  Evrene hiç fark etmeden o kadar çok zarar veriyoruz ki uzaya bıraktığımız çöpler bunlardan birisi ve bu çöpler tamamen inorganik maddeler  biliyoruz ki bu maddelerin çoğu dünyamızın yörüngesinde dönmeye devam ediyor ama yörüngemize oturmamış ve uzay boşluğunda başı boş gezen bu inorganik maddeler belki de bizden milyonlarca ışık yılı uzaklıkta bu yaşamı tehdit etmeyeceğine dair  elimizde bir kanıt yok ve asla olmayacak .

Evrene bu kadar zarar verirken evren için gerçekten bir yaşam başlatabilme ihtimali milyarda bir olsa bile bir ihtimal var.

Bu ihtimali neden denemeyelim?

Google+ WhatsApp