Uğur Kurt´u Öldüren Polisin 6 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor Başak Akbulut İstanbul

Okmeydanı Cemevi´nde bir yakınının cenazesi için beklerken polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt´la ilgili yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. Polis memuru hakkında `taksirle

Okmeydanı Cemevi´nde bir yakınının cenazesi için beklerken polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt´la ilgili yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. Polis memuru hakkında `taksirle ölüme neden olma´ suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Okmeydanı´nda çıkan olaylarda cemevinde bir cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt başına isabet eden mermi ile hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi´nin raporuna göre Kurt´u öldüren merminin atıldığı tabancanın TEM Şubesi´nde görevli Sezgin K.´ya ait olduğu tespit edilmişti.
Terör ve örgütlü suçlar savcısı Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru Sezgin K.´nin 21 Ağustos´ta savcılıkta verdiği, "Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran, bana seslenen kimse de olmadı" ifadelerine de yer verildi.
Savcılık olayda kasıt olmadığı tespitine vararak Sezgin K. hakkında `taksirle öldürme´ suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi. Hazırlanan iddianame onay için başsavcılığa gönderildi. Başsavcılık iddianameyi onaylarsa iddianame Asliye Ceza Mahkemesi´ne gönderilecek.
Olaydan 5 ay sonra hazırlanan iddianamede tek şüpheli olarak Kurt´un vurulduğu silahı kullanan polis memuru Sezgin K. yer aldı.
(ÇK-GS-Y)

22.10.2014 15:32:59 TSI

Google+ WhatsApp