RESMEN BİLEN BİLMEYEN HERKES GELMİŞ

RESMEN BİLEN BİLMEYEN HERKES GELMİŞ


Öğretmenlere resen atama şoku yazımdan sonra mesaj yoluyla bana ulaşan, durumdan uzaktan yakından haberi olmayıp kafasına göre yorum yapan o kadar insan olmuş ki...

Bilen bilmeyen çoğu kişi  kafasına göre yorumlar yapıp sorular sormuş.

-Norm fazlası Öğretmenler yattığı yerden para almıyor mu?

Yuh be kardeşim yuh yani bu şekilde kim düşünüyorsa o düşüncesine kargalar bile güler.

Bir tane Milli Eğitim yetkilisi çıksın ve desin ki biz bu norm fazlası öğretmenleri evinde oturtuyoruz okula göndermiyoruz ve bedavadan durdukları yerden para veriyoruz diye. Allah aşkına birisi çıkıp bana bunu söylesin. Norm fazlası olan tüm öğretmenler her dönem başında bulundukları ilçelerde görevlendirmeleri yapılır ve okullarına giderler dönem sonuna kadar görevlerini yaparlar. Doğum yapanların, hasta olanların, Allah korusun ani vefat durumlarında norm fazlası öğretmenler görevlendirilir. Ücretli öğretmene bile ihtiyaç duyulan şu dönem de norm fazlası yatıyor diyenlerin aklına şaşarım.

-Öğretmenler resen atanmazsa kim atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı sağlık özrü olduğu için, aile birliğini koruması için il dışında görev yapan öğretmenleri ailelerinin yanına göndermekte. Bu doğrultu da bu özrü olanlara resen atama yapılmayıp eşinin olduğu yerde görev alması sağlanmakta. Özrü olmayanların  tercihleri gelmezse 41. Sıra yani o şehirde bulunan her yere giderim tercihine göre atama yapmakta. Dediğiniz atamayla bunun alakası yok. Bu Öğretmenler zaten atanmış kadrosu ilçe emrinde olan Öğretmenler. Resen atama yapsalar bile bulunduğu ilçe içerisinde yapabilirler. Hadi diyelim bu şekilde bi atama yaptılar neden tüm Öğretmenler değil de yarısı atanıp yarısı kaldı. Peki bu tercihler neye göre yapıldı?

-Atanmışlar gitsinler işte diyenler?

Bunu soranların düzeni alt üst olsa bu şekilde soru sorar mı acaba? Hani derler ya tuzu kuru diye aynen öyle. Böyle düşünenlerin tuzu kuru.

Bizim bir sitemimiz var. Bu sitem kurulan düzenin bozulmasına.

Aynı ilçede bulunan açık okullara neden atama olmuyor da başka ilçelere oluyor sitemimiz buna.

Aile düzeni neden bozuluyor sitemimiz buna.

Daha yeni doğum yapan annelerin süt hakkı elinden neden alınıyor sitemimiz buna.

-O köyde Öğretmen yok ben mi gideyim?

O köydeki öğrencilerin öğretmen eksiklikleri ücretli öğretmenlerle karşılanmaktaymıs. Peki bu durumda atamalar beklensin ve o okullar açık gösterilerek yeni atama bekleyen öğretmenlere neşe olsun, sevinç olsun. Hadi diyelim illa atama şart sağlık özrü, eş durumu ataması ve yeni doğum yapmış olanlar olmasın diyoruz.

 

Kısacası ÖĞRETMENLER YATMIYOR KİMSE KİMSEYE DE BABASININ HAYRINA MAAŞ VERMIYOR. HERKES BAKANLIĞIN VERDİĞİ HAKKI ELİMİZDEN ALMA DİYOR!

Bu konuda bilen bilmeyen herkes çıkıp çıkıp konuya dahil oluyor. Halk tabir-i olacak ama “ağzı olan konuşuyor”, konuşuyor da hep yanlış konuşuyor.

Bu atamalar ne yazık ki aile düzenini bozmuştur ve öğretmenlerde stres yaratmıştır. InşAllah bu yanlıştan tez zaman da dönülür. Yine söylüyorum hep söyleyeceğim 12 saatlik bir vakitte 4 aylık bebek anne yokluğuyla ve süt almadan nasıl yaşayacak ben onu soruyorum.

Anne süt sağsın eve bıraksın diyenler var. 12 saatlik sütü inekten alırsınız insandan değil.

Biz üzerimize düşeni yapalım yanlışa yanlış diyelim demeyenlere de sonuna kadar saygı duyalım.

Rabbim hayırlısını ve gerekenini versin artık ne söyleyim....

Google+ WhatsApp