5 Nisan avukatlar günü

5 Nisan avukatlar günü


Adalet toplumların ayakta kalmasını sağlayan en önemli unsurdur. Adalet duygusu gelişmiş ülkelerde insanların bir birine güven duygusu her gün geçen daha da gelişir ve işte o zaman adaletin ne kadar önemli olduğunu anlarız.

Gerçi sorsanız herkes “adalet’ istiyor.

Ama, “nasıl bir adalet istiyor’ biliyor musunuz?

“Terazinin kefesi hep bizden yana eğilsin..’

Böyle bir dünya arıyorsanız mümkün değil bilmem anlatabildin mi?

Aynı gün aynı saate 10 tane duruşma koyan hâkimin, avukata saygı duyduğunu düşünmediğim gibi işinden gücünden gelip duruşma bekleyen tanıklara, çocuklu insanlara, hasta yaşlı insanlara büyük bir haksızlık ve eziyettir. Meslek etiği, saygı, iyi niyet vs. bunlar çok önemli kurallardır.

Neden böyle bir yazıyla başladım anlatmak istiyorum: Polis tarafından şahit yazıldığım konunun ne olduğunu bilmediğim bir duruşma için, verilen saatin çok da öncesinde ve kendiişlerimi yarıda bırakarak Kayseri adliyesi 1. İş mahkemesi duruşma salonu önünde beklemeye başladım. Benden önce olan 3 duruşmanın bitmesini bekledim. Sıra, benim haberim olmadan ve hatta konu nedir onu bile bilmeden şahit yazıldığım duruşma saati 10:50 idi ama ben önce mahkemeye geldiğimi belirtmek için mübaşir kimliğimi vermek istedim almadı ben isteyince verirsin dedi oysa duruşmama 5 dakika vardı duruşma saatim geldi 5 ila 10 dakika bekledim mübaşir sordum neden almıyorsun diye karşı tarafın avukatı yok dedi gelmesini bekliyoruz dedi.

Bende mahkeme salonuna girdim bayan hakime hanıma dedim ki sayın hakimim ben burada neden ne için geldiğimi dahi bilmiyorum benimde işim var bir önce  duruşmaya alın dedim kendi de  karşı tarafın avukatını bekliyoruz dedi hayret ettim o zaman ben beklemeye mecbur değilim siz  benim mahkemeye geldiğime dair yazı verin ben gideyim dedim hakime hanım veremem dedi ne tuhaf değil mi ?

Taraf avukatı O.Ö.C tam duruşmaya bir saat sonra geldi avukata dedim ki seni 1 saat beklemeye mecbur değilim benimde işim var ayıptır sizin yaptığınız dedim bana ne dese, bakın duruşmaya girmem, seni daha sonraki mahkemeye gelemeye mecbur bırakırım dedi iyimi

Bende konuyu baro başkanına olduğu gibi ilettim

Adaletin savunulduğu, haklı veya haksızlığın ayrıştırıldığı ve vekil olarak gönderilen Saygıdan yoksun kişilerin Adaleti savunması tuhaf olan.. Avukat, yargı önünde; gerçek ya da tüzel kişilerin haklarını savunan, hukuk ve yasa işlerinde yol gösterici nitelik taşıyan kişiye verilen mesleki unvandır.

Hatırlatmak istedim ….!

Google+ WhatsApp