ANLATTIK ANLAMADILAR

ANLATTIK ANLAMADILAR


EKONOMİ

Ekonomi milletin kemerini sıktıkça sıkıyor. Kira, doğalgaz, yakıt, elektrik, su, telefon faturası, market alışverişi, yol parası, akla gelen tüm ihtiyaçlar uçtu gitti. Dolar, Euro yükseldi Türk parası değer kaybetti. Hangi alışveriş için bir yere girsek dolar mazeretiyle karşılaşıp fiyatlar uçtu gitti.

Alım gücü çok azaldı.

Zenginin çok zengin, fakirin daha da fakir, orta hayat sürenlerin fakirleştiği dönem geldi çattı.

İkinci el alım satımlar günümüzde sıfır alımlardan daha ön planda.

Bir asgari ücretli babanın bu zaman da tek maaşla ev geçindirmesi hayal oldu. Bu hayali gerçekleştirenlerin elinden öper başıma koyarım.

Devlet büyüklerimizin üç çocuk sözüyle üç ve üst çocuk yapanların ise tek maaşla geçinmesi imkansız gibi oldu.

Bunları görmezden gelenler yok mu? Elbette var.

Hem de ne görmezden gelmek. Onlara göre ekonomi çok iyi hiç bir sıkıntı yok. Asgari ücretlinin maaşına günlük bir simit bir çay bile eder. Onlara sorsan ekonomiyi en çok onlar bilir. Onlara sorsan Almanya battı bitti Türkiye uçuyor. Herkesin cebinde en iyi telefonlar var, her evde iki araba var.

Ama onlara sorsan.

Önemli olan onlara değil millete soracaksın. Millete göre millet hayatını zor devam ettiriyor. Kimse bize dünyayı baz alarak ekonomiyi anlatmasın. Biz dünyanın değil kendi ülkemizden sorumlu ve kendi ülkemizin ekonomisiyle yaşamaya çalışıyoruz. Eskiden ev, araba almak imkanı varken şimdi maddiyatı sıfırdan bir ev ve araba almak imkansız gibi. Ekonomi nasıl düzelir, bu millet nasıl rahata erer bilemiyoruz ama Rabbim herkesin cebine bolluk bünyesine sağlık versin inşAllah.

Anlatılmaz yaşanır dedikleri bu olsa gerek.

MİLLETE SAYGISIZLIK

Şehit ailelerimiz bu kutsal vatanın asil sahipleridir. Onlara söylenen tek bir kırıcı söz direk vatan topraklarına edilmiş söz olarak kabul edilir. Bir vekil eleştiri hakkını kullanan şehit ailesine yakışmayan bir küfür ederek tepki gösteriyor. Bu küfürü ben direk üzerime alıyorum. Çünkü o vekil o küfürü şehit ailesine değil vatan sevdalısı herkese etmiştir. Gereği bellidir ya vekillikten istifa etmeli ya da parti genel başkanı tarafından partiden ihraç edilmelidir.

Google+ WhatsApp