Cumhurbaşkanımızdan Kayseri’miz için dileğimiz

Cumhurbaşkanımızdan Kayseri’miz için dileğimiz


Kayserimiz;İç Anadolu’nun merkezinde Doğu Anadolu’nun geçiş yolu ve tarih boyunca ticaretin merkezi olmuş bir  şehrimizdir. Anadolunun kalbi hükmündedir. Anadolunun kalbi ana arterler ve damarların yetersizliği yüzünden ülke  çapında yeteri kadar can suyu ve kan pompalayamamaktadır. Yani şehrimizin öncelikli problemi geçen yaklaşık on  yıldır şehirler arası ve ulaşım ağının yetersiz oluşu yani kısaca ulaşımdır.

Kayserili iş adamı ve  ihracaatçısı işlerini takip için Ankara’ya yıllardır sizlerin yaptığı bölünmüş yol ile beş saatte gidip, beş saatte gelebilmekte bir günü heba olmaktadır. “Hızlı tren” ve “Oto yol”un Kayseri’ye gelmemiş olması ve mevcut Hava alanının yerel yönetimlerin ve ilğili kişi ve kurumların gayretlerine rağmen ihtiyaca tam cevap verememesi…

Bu durum Sanayici ve iş adamlarımızın işlerini güçleştirmektedir. Aynı zamanda İhracatın teşvik edildiği ekonomimizin  “Kayseri Ayağı” kısa kalmaktadır.

Ayrıca ihraç ürünlerimizin  özellikle sanayi  ürünlerimizin şehrimizde de çeşitlendirilmesi için yeni organize ihtisas alanları ile “yeni lojistik merkezi” ihtiyacı vardır.   Bir buçuk milyonluk büyük şehir için yeni bir Üniversiteye daha ihtiyaç vardır. Özellikle gelişen yeni teknolojilerle donatılmış geleceğin program ve yazılımcılarını yetiştirecek bölümlerin yer alacağı,  “teknofest” gibi oluşumlara can suyu verecek bir  üniversite….

Kayseri  Büyük Şehir  Belediyemizin ilçe Belediyeleri ile özellikle Yeşilhisar ve Develi gibi  geniş yerleşim alanları ve arazilere sahip ilçe belediyeleriyle birlikte yardımlaşarak   mekan problemini  çözebilirler.Sayın Cuhurbaşkanım sizlerin himmet ve gayretlerinizle kısa zamanda İlimizin maküs talihi çözüldüve çözülür..İnşallah.

Sonuç olarak:ilimiz için sorunların başında Ankara – Sivas hattına  Yerköy’üzerinden acilen bağlanmanın teminidir. Kayseri büyükşehir ve Kapadokya’nın ihtiyacını karşılayabilecek uluslararası büyük bir hava alanı açılması   muhtemelen Ürgüp – Yeşilhisar,  Develi  kavşağı civarı  çorak  arazilerin değerlendirilmesi suretiyle olabilir. Yenigelişen ihtiyaçlara göre İhtisas organize sanayi kurulması … Kayseri - Ankara  “Otoyol” projesine  zarureten ihtiyaç vardır. Yakın geçmişte olduğu gibi  Sanayi ve Ticaret şehri Kayserimiz yeniden  canlandırılmış olur.Ülkemizi bir bütün vücut kabul edersek inşallah toptan sıhhat afiyet sağlikli sanayi ve ticaret bütünlüğüne kavuşmuş oluruz.

 Sayın Cumhurbaşkanım 2002 yılından beri kesintisiz olarak sizlere güvenip ülkemizi geliştireceğinize inanıp , partinizin yanında yer alan kahir ekseriyetle sizleri  destekleyen şehrimiz  sakinleri hizmetlerinizin taçlandırılması için acilen himmetlerinizi bekliyor. Hürmetlerimle…

Google+ WhatsApp