KAYMAKAM VE ÖĞRETMEN

KAYMAKAM VE ÖĞRETMEN


Şimdi herkesten bir isteğim var lütfen gözlerinizi kapatın ve evladınızın kaymakam olduğunu düşünün. Çoook uzak bir şehirde kaymakam olarak görevini yaparken bir okulu ziyaret ettiğini orada mesleklerin mesleği kutsal bir görev olan Öğretmenin evladınıza “hoş geldiniz” diyerek karşılayıp el uzattığını, daha sonra evladınızın bu güzel karşılama sonucunda Öğretmene “bu ne hadsizlik" diyerek sınıftan kovduğunu düşünün. Merak ettim düşündünüz mü? Ben düşündüm.

Düşündüm ve düşündüğüm gibi kahroldum. Yüzüm kızardı, içim titredi, konuşma iç güdümü yitiresim ve hep susasım geldi. Utancımdan dışarı adım atmayı kendime haram kıldım. Sonra kendime geldim ki çok şükür sadece bir hayalmiş. Ortada ne bir Kaymakam var ne de bir Öğretmen. Aman olmasın da böyle bir gerçek olayı ne milli eğitim camiası kaldırıl ne de kamu yönetimi yetkilileri. Diyelim ki oldu. Ne mi olur diye düşünmüyor da değilim. Bence Milli Eğitim Bakanına kadar bu olay gider ve bakan anında açıklama yapar. Belki öğretmen kökenli değildir ama yine de sorumlu olduğu Öğretmene sonuna kadar sahip çıkar. Sendikalar var ya sendikalar onlar yürüyüşe bile çıkarlar o kadar  Öğretmenin arkasında dururlar. İç İşleri Bakanı açıklama yapıp Efsane Kaymakam ve Süper Vali olan Recep Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlatıyorsun sen diye, Vali Baba Tuncay Sonel’in izinden gitmiyorsun diye o kaymakamı direk merkeze çeker ve başka kamu görevlerinde kullanır. Olay bu kadar büyür gündem olurdu. Allah'tan böyle bir olay hiç yaşanmadı inşAllah hiçte yaşanmaz.

Bir hikaye canlandı nazarımda:

Adam, oğluna devamlı olarak ‘Sen adam olamazsın’ dermiş.

Oğlu da bu söze kızar; “İleride nasıl bir adam olduğu mu sana göstereceğim” der, dururmuş.

Aradan yıllar geçmiş.

Delikanlı bir ile Vali olmuş, babasını bir görevli vasıtası aldırıp apar topar makamında karşısına dikmiş.

Ve

Demiş ki;

"Baba bana adam olamazsın diyordun, bak ben Vali oldum”

Baba evladına bakmış bakmış

"Oğlum, evladım, gıymetlim, ben sana Vali olamazsın demedim ki, adam olamazsın dedim, adam! Eğer adam olsaydın babanı ayağına getirmezdin” diyerek cevap vermiş.

 

Birilerine ders niteliğinde yazıdır tabi ki “okursa".

Google+ WhatsApp