KAYSERİSPOR’UN GELECEĞİ…

KAYSERİSPOR’UN GELECEĞİ…


Temsilcimiz, Hes Kablo Kayserispor oldukça gergin ve stresli geçen bir sezonun sonunda, son maçta da olsa süper ligde kalmayı başardı. Ligde kaldık kalmaya da geride de büyük bir enkaz kaldı. Şu an için Kayserispor’un transfer tahtası kapalı. Eski futbolcuların alacaklarını UEFA’ya taşımaları neticesinde Kayserispor’a transfer yasağı getirildi. Kayserispor’un mevcut kadrosunda toplam 19 yabancı futbolcu bulunuyor. 3’ü kiralık olmak üzere toplam 11 futbolcunun da sözleşmesi mayıs ayı sonunda sona erdi.

Öte yandan Kayserispor’da 6 Haziran’da yapılması beklenen Olağan Genel Kurul 19 Haziran tarihine ertelendi. 19 Haziran’da çoğunluk sağlanamadığı için 26 Haziran’a ertelendi.

26 Haziranda çoğunluk sağlanmaksızın genel kurul yapılacak. Genel kurul sonrası Kayserispor’un yeni sezon yönetim listesi de belli olacak. Başkan Berna Gözbaşı, “Kayserispor ben göreve gelirken diplere doğru gidiyordu. Oradan alıp hayatını sürdürülebilir bir hale getirip bundan emin olduğum zaman görevimi bırakacağım” şeklinde bir beyanatta bulundu.

Buradan ben de Başkan Berna hanıma biraz değinmek istiyorum. Türk Spor tarihinde bir ilk gerçekleştirerek Süper Ligin ilk kadın başkanı olmayı başaran Berna hanım, görev yaptığı iki senede çok kritik hatalar yaptı. Menejerlerin tuzağına düşerek hiçbir kariyeri olmayan vasıfsız futbolcuları Kayserispor kadrosuna büyük paralar ödeyerek dahil etti. Geride bıraktığımız sezonda toplam 6 teknik direktör değişikliği yaptı. Değiştirilen her bir teknik adam tazminatları ile kulübe büyük bir yük oldu. İstikrardan yoksun hareket edilince de tamamen şansa ligde kaldık. Berna hanımın iyi niyetinden hiçbir şüphem yok. Ama Berna hanımın bir an evvel danışmanlarını ve stratejisini değiştirmesi lazım. Daha sistemli hareket ederek doğru transferler yapması lazım.

Yeni sezon öncesi kulübe para lazım. Lakin para edecek futbolcu yok ne yazık. Kaleciler Lung ve Doğan, Mensah, Pedro Henrique bir de Emre Demir bonservis parası ile satılırsa ne ala. Bu isimlerin dışında para edecek hiçbir futbolcu yok mevcut kadroda. Öyle ya da böyle bir şekilde transfer yasağı kalkacak. Ve kulüp yeni futbolcular transfer edecek. En azından bu sene gelecek vaat eden, yetenekli ve genç futbolcular alınırsa kulübün geleceği kurtulur. Yoksa yine sonumuz hüsran olur…

Google+ WhatsApp