Türk Futbolunda Balans Ayarı

Türk Futbolunda Balans Ayarı


Balans ayarı nedir? Bilmeyenler için söyleyelim otomobillerin ince ayarları için kullanılan teknik bir terimdir. Türk futbolunda da ince ayarlar yapıldığını daha önceki köşe yazılarımda da yazmıştım. Sizleri 3 hafta öncesine götürmek istiyorum. Bursaspor'un kendi sahasında oynamış olduğu Fenerbahçe maçında Bursaspor'un atmış olduğu golden önce Valbuena'ya yapılan hareket alenen fauldü. Maçın orta hakemi pozisyonda VAR'a gitti. Pozisyonu izlediği halde gördüğünü görmezden geldi. Başakşehir-Fenerbahçe maçının orta hakemi Hüseyin Göçek ise Arda Turan'ın el ile oynamasına devam dedikten sonra Alanyaspor-Erzurumspor maçında VAR hakemi iken yine benzer elle oynama pozisyonunda penaltı kararı verdi. Kayserispor-Başakşehir maçının hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'nun maçın uzatmalarındaki penaltı kararını 4 dakika sonra vermesi sizce tüm bu yaşananlar tesadüf mü? Yoksa ince ayar mı?

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun istifa edip yerine Sabri Çelik'in gelmesi normal bir karar mı? Yusuf Namoğlu kensine hakem atamalarından dolayı yapılan baskılardan sıkıldığı ve yorulduğu için istifa etti. Sonrasında TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in şahsi firmasının iddaa ihalesini kazanmasından dolayı göreve devam etmesinin etik olmayacağını bahane ederek istifa etmesinin altında ki asıl sebep federasyonu yönetememesidir. Türk futbolunu ne hale getirdiği alenen ortadır. Yapmış olduğu hatalar yetmiyor gibi giderayak Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş'i milli takımın başına getirmesi Türk futboluna attığı son kazıktır. Türk Milli takımının başına gelecek yeni hocayı yeni başkanın ataması gerekirdi. Aklıma şu soru geliyor. Şenol Güneş'in Beşiktaş'tan kovulması durumunda kendisine ödenecek tazminattan kurtulmak için mi milli takım kendisine emanet edildi. Beşiktaş'ın kendi sahasında oynamış olduğu Konyaspor maçından sonra Beşiktaş taraftarlarınca ıslıklanarak istifaya davet edilme Şenol Güneş'in durumunu açıkça ortaya koymuştur.

Ligin ilk yarısını puan sıralamasının sonunda tamamlayan Çaykur Rizespor'un ligin ikinci yarısında 10 maç kazanması sizce normal mi? Aynı şey Ankaragücü için de geçerli. Bu takımları birileri destekliyor mu?

Sonuç olarak ligde şampiyon da düşecek takımlarda belli. Her şey belli olan bu tabloya uydurulmak için yapılan ince ayardan ibaret. Yazımın başında balans ayarı dediğim şeyde buydu.

Google+ WhatsApp