Başkan Palancıoğlu´dan 29 Ekim Mesajı

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında milletin canıyla malıyla mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı´nın ardından özgürlüğe kavuştuğunu

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında milletin canıyla malıyla mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı´nın ardından özgürlüğe kavuştuğunu belirtti.
Başkan Palancıoğlu, Türk Milleti´nin şanlı bir tarihe ve medeniyete sahip olduğunu ifade ettiği mesajında şunları kaydetti:
"Egemenliğin millete ait olduğunun göstergesi olan cumhuriyet, zorlu ve çetin geçen milli mücadelenin ardından kazanılmıştır. Bu mücadele 7´den 70´e herkesin varlık mücadelesidir. İmkansızlıklar içinde yapılan savaşlara rağmen milli ruh ve beraberliğin sonucunda Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasıyla milletimiz özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuş, karakterine en uygun idare şekli olan cumhuriyete 23 Ekim 1923 tarihinde geçmiştir. TBMM´nin kurulmasıyla milletimiz kendisi veya temsilcileriyle yöneticilerini seçme hakkını elde etmiş, demokrasiye geçmiştir. Tarihinde şanlı zaferler bulunan aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyor, Cenabı Allah´tan bir daha milletimize Kurtuluş Savaşı yaşatmamasını niyaz ediyorum."
(AG-Y)

28.10.2014 13:33:15 TSI

Google+ WhatsApp