Evde kalmak yaramamış!

Evde kalmak yaramamış!


PANDEMİ nedeniyle yaklaşık 1,5 ay evde kalan futbolcular, kulüplerin belirlediği program çerçevesinde evde çalıştı. Ama görünen o ki evde kalmak hiçbirine yaramamış. Hatta kısa sürede aldıkları kiloları vermeleri de hayli zaman alacak gibi.

Liglere verilen arayla birlikte evde bireysel antrenmanlarını sürdüren futbolcular yeniden yeşil sahalara dönmeye hazırlanıyor.

Tüm kulüplerde sosyal mesafe çerçevesinde teknik kadrolar futbolcuları yeniden lige hazırlamaya çalışıyor. Futbolcuların hem mental olarak hem de fizik olarak liglere hazır olması zaman alacak gibi.

Yani maçlar yeniden oynansa da asla aynı heyecanı ve zevki vermeyecek. 

2019-2020 sezonunu yok saymayı düşünmeyen Futbol Federasyonu, maçları oynatarak ligi tamamlatıp öyle tescil edecek. 

Bu 12 Haziran mı yoksa 29 Haziran mı önümüzdeki günlerde netleşecek. Ama kesin olan bir şey var ki, olağanüstü bir durum olmazsa maçlar oynanacak.

Bu süreçte kulüpleri iki ayrı zorluk bekliyor. Birincisi futbolcuları mental olarak yeniden lige hazırlamak. İkincisi; sadece futbolcuları değil, ailelerin de endişesini giderecek önlemler almak, onları rahatlatmak.

Daha da önemlisi fiziki yetersizlik. Görünen o ki evde kalmak futbolculara yaramamış. Antrenman videolarından ve fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla bireysel antrenmanlar aksamış. Futbolcular yeterince çalışmamış.

Bu sadece Kayserispor için değil, tüm kulüpler ve futbolcular fazla kilolarıyla dikkat çekiyor

Yani ligler başlasa bile eski formlarını bulmaları bu sürede pek mümkün görünmüyor.

Futbolcuların hem fazla kilolardan kurtulmaları, hem form tutmaları hem de yeniden hedefe kilitlenmeleri zor. Tabi taraftarın da… Bir anlamda gazozun gazı kaçtı.

Ligler yeniden başladığında karşılaşılacak olası zorluklar da herkesin malumu. Testi pozitif çıkan futbolcular olursa ne olacak? Ya da aynı takımdan 8-10 futbolcu pozitif olduğu için oynanmazsa, takım maça çıkmayacak mı? 

Ülkesinden dönen futbolcular 14 gün karantinada kalırsa nasıl antrenman yapacak?

Antrenmanlarda dahi ilk günlerdeki sosyal mesafe kaybolup topla oyunlarda kıran kırana mücadeleler yaşandığı ortamda ligler başladığında  bu mesafe ne olacak?

Futbol Federasyonu’nun gündeminde bu sezon küme düşmenin kaldırılması ve yeni sezonun 21 takımla oynanması da var.

Bana göre de en adil karar küme düşmenin kaldırılması olur. Çünkü ritim bozuldu. Aynı konsantrasyonu yakalamak güç.

Bu saatten sonra kim düşerse düşsün haksızlık olur. Bu Kayserispor’da olabilir. 

Baştan beri yanlış yapan Futbol Federasyonu bu kez doğru karar vermeli. Kimsenin haksız yere canını yakmamalı. Bu sezon küme düşme olmamalı.

Google+ WhatsApp