Hasbihal!

Hasbihal!


Okullar açıldı.Yaklaşık yirmi milyon öğrencimiz ve öğretmenlerimiz ile Milli Eğitim çalışanlarmız işbaşı yaptılar.Anneler  ve babalar her yıl olduğu gibi bir bu yıl da gayret içine girdiler.Rabbim muvaffak etsin.Herbir öğrencimize  güzel şeyler öğrenip kendisine, ailesine ve milletine faydalı olmayı nasip etsin.İnşallah.

Yeni Nesiller yeni" Sözler" ister!

Mevlanamızın dediği gibi :

"Her gün bir yerden göçmek ne iyi, 

Her gün bir yere konmak ne güzel.

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş,

Dünle beraber gitti cancağızım

Ne kadar söz varsa düne ait

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım”Derken bizlere yerinizde  sabit kalmayın, yeni şeyler öğrenin ve yeni şeyler öğretin.Sabit bulanık ve donuk olmayın ,berrak akan manen doyan ve doyuran tatlı temiz su gibi olun demekle ,değişim içinde olun ,kendinizi yenileyin diyor. "İki günü eşit olan zarardadır." Hadisi'nin bizlere bildirdiği gibi her gün maddi ve manevi bir çaba ve gayret içinde olmalıyız !

Bazı gerçekler var ki değişmez;Mesela Kainat, Dünya ,özellikle  İslamiyet  ,İman gibi..Biz onların mahiyetini ilimle öğrenmeye çalışırız. Ancak özellikle ilim öğrenmede anlatım ve sunum ve takdim şekilleri zamanla değişti ve değişiyor. Mesela; Eğitimde bizim çocukluğumuzda okullarda ezberleme esaslı ,sert disiplinli ve ceza yollu uygulamalar yapılırdı.Şimdi sevgi ,muhabbet , mükafatlandırma, billinçlendirme ve empati gibi  metotlarla  ve öğrencilerimiz aktif hale getirilmeye çalışılıyor.. Ezberci değil soran ,sorgulayan bir sisteme geçildi.Eğitim metodları değişim içinde…Yeni "Sözler'den"   hakikatlere bakalım;

"Bismillah her hayrın başıdır. Biz dahi başta ona başlarız. Bil ey nefsim şu mübarek kelime İslam nişanı olduğu gibi bütün mevcudatın lisanı hali(Hal dili ile) ile vird-i zebanıdır.(Daimi çektikleri  bir zikirdir.)" Yani herşey Allahı zikrediyor.Her Şey Bismillah diyor. Allah hesabına, yaratıcı hesabına hareket ediyor.

O halde bizler bilerek besmele çekerek işlerimize başlayalım.Öğretmenlerimiz öğretim işlerine besmeleyle başlasın.

Biyoloji ,Fizik ,Kimya  tabiattaki kanunları sonsuz kudret Sahibi bir yaratıcının eseri olarak görsün."Ne kadar güzeldir."  yerine "Ne kadar güzel yapılmış ,planlanmış ve programlanmış." desin.Din Bilgisi Öğretmenlerimiz En Son Rabbimizin Peygamberi ve en güzel Rehberi Hz. Muhammed (SAV) i ve getirdiklerini anlatsın. En büyük mucizesi olan Kur an'dan ilk nazil olan ayetleri okuyalım."Yaradan Rabbinin adıyla oku!"(Alak Suresi,Birinci Ayet)Emrine göre okuyalım.Bizler de Rabbimizin kelamı olan Kuran'ın emrine uyarak Fen derslerinde yine Rabbimizin Kudret sıfatıyla yaratılmış olan Tabiatı ve Güneş Sistemini ve Samanyolu Galaksisini ve kısaca Kainatı Allah'ın adıyla" Bismillah "diyip okuyalım ve okutalım. Tefekkür edelim. İnşallah. Hoşçakalın Allah'a emanet olun.

Google+ WhatsApp