Anatolian Business Forum,

Anatolian Business Forum, "Geleceğe Dönüş" teması ile Kayseri'de gerçekleşti!

Girişimci ve Yöneticiler Derneği (GYD) ev sahipliğinde “Geleceğe Dönüş” teması ile düzenlenen Anatolian Business Forum (ABF) Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi öğrencileri, iş dünyası ve STK’ların katılımı ile dijital dünyada başarı kazanmış isimlerin tecrübe paylaşımları üzerinden dijital dönüşüm süreçlerine adsaptasyon ve farkındalığın oluşturulması amacıyla Kayseri Erciyes Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını, GYD ve Anatolian Business Forum Kurucuları Anıl Taşdemir, Eren Şerefoğlu, Kayahan Nacar, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Albayrak ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç gerçekleştirdi. Dijital çağda geleceği yönetebilmek için girişimcilik ve start-up yolculuğunda deneyimlerin paylaşıldığı paneller sonrası panelistlere Anatolian Business Forum (ABF) için hazırlanan NFT taktim edildi. 360 derece çekimlerin yapıldığı paneller sonrası ise   katılımcı öğrenciler arasından yapılan çekilişle VR gözlükleri hediye edildi, öğrencilere mentörlük ve burs imkânı sağlandı.

“81 ilde Geleceğe Dönüş”
81 ilde sürdürülmesi planlanan zirvenin açılış konuşmasında; girişimcilik ve start-up ekosisteminin geliştirilmesi hedeflenirken, kariyer yolculuğunu dizayn eden üniversite öğrencilerine vizyon oluşturmayı, start-uplara mentörlük yapacak bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini aktaran Anatolian Business Forum Başkanı& Kurucu Ortak Anıl Taşdemir; “Başarının doğru yol haritası ve cesaretten geçerken, dijitalleşen dünyada fark yaratan kazanıyor. Bu anlamda Anatolian Business Forum olarak 81 ilde gençlerle geleceği konuşacağız. Ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi olmayı hedefledik, bu yolda gereken tüm çalışmaları yapacağız.” diyerek program açılışını gerçekleştirdi.
Zirvede açılış konuşmasını gerçekleştiren TRT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Albayrak; “Analog bir dünyadan dijital bir dünyaya adım atıyoruz. Sonuç olarak bilgiye ulaşmak ve kullanmak günümüzde daha iyi hale gelmiştir. Bu anlamda yapılan çalışmaları destekliyor ve sürekliliğini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Anatolian Business Forum (ABF)  etkinlik açılışının Kayseri’de yapılmasından mutlu olduklarını ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç “Dijitalize bir çağdayız, bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak akıllı şehircilik için önemli çalışmalar sürdürmekteyiz. Bizleri daha güzel yarınlar bekliyor. Türkiye'de ilk olan Anatolian Business Forum’un hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Başarısı dünyada da ses getiren Muratcan ÇİÇEK, Google'dan burs alan ilk Türk özel gereksinimli birey.
Programın ilk özel oturumunu “Hayalleriniz Ancak Öğrendikleriniz Kadardır” başlığı ile gerçekleştiren ve engel tanımayan “Yeterly CEO’su Muratcan Çiçek gerçekleştirdi. Deneyimlerini katılımcılar ile paylaşan Muratcan Çiçek, özellikle zirvede engelli bireylere yönelik tüm düzenlemelerin yapılmış olduğunu ve Kayseri Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ayrıca engelli bireyler için sosyal farkındalık yaratacak platform olan YETERLY uygulamasını kurduğundan bahsederek, tüm dinleyicileri kendisine hayran bıraktı.

“Falaaddin Kurucu Ortak ve CTO’su Kaya Diker; “Girişimcilikte ortaklık evlilik kadar önemlidir.”


Anatolian Business Forum (ABF)  ilk oturumu “Start-up Kültüründe Yükselmek” başlığı ile Brain Grup CEO’su Emir Kosif moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oturum konuşmacılarından Falaaddin Kurucu Ortak ve CTO’su Kaya Diker; girişimcilikte ortaklığın evlilik kadar önemli olduğunu vurgularken, Anatolia GSF Kurucu Ortağı Enes Uğurlu; kendi fikri olan veya yazılımcı olmak isteyenlere mentörlük yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Üretken Akademi YK Üyesi Okan Özbay ise start-up ekosistemi için ezberlerin bozulması gerektiğini belirtti. Girişimcilik ekosistemine girmek için üniversite döneminin geç olduğunu, bu anlayışın lise süreçlerine kadar indirgenmesi gerektiğinin altını çizdi. Katılımcılara Dijital Türk Oyunları adıyla organizasyonlar gerçekleştireceklerinin müjdesini de verdi.  

“TEKNOFEST Girişimci ve Teknoloji Danışmanı Melih Erdem; “TEKNOFEST olarak teknolojinin sürdürülebilir olduğunu kanıtlamayı hedefliyoruz”
Moderatörlüğünü Paramita Partners Lider &Yönetici Koçu Ufuk Çarşıbaşı’nın gerçekleştirdiği, “Dijital Çağda Lider Olmak” başlıklı panelde konuşan RevolationDM CEO’su Yılmaz Bozan; “Yazılımı kendi çabalarımla öğrendim. Tecrübelerimi hiçbir beklentim olmadan kazanmak üzere kurgulayarak çalıştım, böylece kendimi daha hızlı geliştirme fırsatı buldum.”  dedi. BJK ESpor’u 2015 yılında kurduklarını ifade eden panelist BJK Esports CEO’su Erman İpçi; “Birçok iyi yazılım şirketinde en az bulunan kişi oyun yazılımcısıdır. Beşiktaş bu işe yatırım yapan ilk kulüptür. Avrupa'da birçok farklı müsabakada yer aldı” dedi. TEKNOFEST Girişimci ve Teknoloji Danışmanı Melih Erdem; “TEKNOFEST havacılık ve uzay alanında yarışmalar düzenlenmekte ve gençlere fırsatlar vermektedir. Sadece savunma sanayi değil, uzay teknolojisi ve siber alanda da çalışmalar yapıyoruz ve projeleri olan gençlere de destek veriyoruz. Teknolojinin sürdürülebilir olduğunu kanıtlamayı hedefliyoruz.”  şeklinde konuştu.

Haberler.com CEO’su Av.Bedia Teymur; “ Çalışırken kadın ya da erkek ayrımına değil; gerçekten hep birlikte üretmeye odaklanmak gerek”
“Dijital Çağda Geleceği Yöneten Kadınlar” başlığı ile Muka Metal YK Üyesi Ebru Kantarcı Kayaoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen panel konuşmacıları arasında yer alan Haberler.com CEO’su Av.Bedia Teymur;  “  Teknoloji kadın ya da erkek herkese kendi işini kurma fırsatı veriyor. Biz 5 kişi ile başladığımız işimizi sondakika.com, haberler.com gibi büyük haber platformları haline dönüştürerek medyaya kazandırdık. Çalışırken kadın ya da erkek olmaya değil; gerçekten hep birlikte üretmeye odaklanmak gerekir” dedi. Gözüküçük Makine YK Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Meclis Üyesi Zuhal Gözüküçük ise yönettiği kriz süreci sonrasında CERN tedarikçisi olmaya giden deneyimlerini paylaştı.

Staj yaptığı firmaya ortak oldu.
Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç moderatörlüğünde gerçekleşen, “Geleceğe Adaptasyon: Metamorfoz” başlıklı panelde, üniversite eğitimi boyunca yapımcı olmak istediğini ve bu alanda kendini geliştirdiğinin altını çizerek, staj yaptığı firmada ortaklığa giden deneyimini aktaran Sky Meta Kurucu Ortağı Emre Oskay yanısıra, Nekos Arts Media Kurucusu Necati Kocabay ve Arslantaş Medya Kurucusu Haluk Arslantaş konuşmacı olarak yer aldı. İnternetin geleceği' olarak görülen 'metaverse' dünyasının konuşulduğu panelde, değişen dünya ile yeni iş kollarının oluştuğu, özellikle yazılımcılara, içerik yöneticilerine, videographerlara olan ihtiyacın her geçen gün arttığının altı çizildi.

“Enerjinin Değeri- Geleceği İnşa Etmek” başlığı ile son özel oturum ise Foton Solar Enerji kurucusu Fatih Ataç tarafından gerçekleştirildi.

Anatolian Business Forum Başkanı& Kurucu Ortak Anıl Taşdemir’in yönettiği “Geleceğe Sektörel Bakış” başlıklı panelde söz Kayseri’de idi.   Artaş Grup YK Üyesi Serhan Çetinsaya; Çene Cerrahı Hakan Ocak ve Çemen’s Kurucusu Hülya Tiritoglu dijitalleşmenin bulundukları sektörün gelişimine etkileri ve adaptasyon süreçlerinde yaşadıkları deneyimleri paylaştılar.


Google+ WhatsApp