SESİMİ DUYUN

SESİMİ DUYUN

Geçtiğimiz günlerde bir ekranın ardında, sadece bir çocukla değil, koca bir yürekle tanıştım. Instagram canlı yayınında karşımda oturan Alihan Arslan, henüz 10 yaşında. Ama kelimeleri, bakışları ve o vakur duruşu yaşından çok daha büyüktü.

​O yayında ben, sadece bir hastalığı dinlemedim; 10 yaşındaki bir çocuğun hayata tutunma çığlığına, o tertemiz yardım çağrısına şahit oldum.

Kendi Hikayesinin Kahramanı:

​Alihan, DMD (Duchenne Musküler Distrofi) ile mücadele ediyor. Kasları yorulsa da ruhu asla pes etmiyor. Beni en çok etkileyen, Alihan’ın kendisini anlatışındaki o berraklıktı. Kendi hikayesini o kadar güzel, o kadar içten ifade ediyor ki; onunla konuştuğunuzda karşısınızdakinin sadece yardıma muhtaç bir çocuk değil, hakları olan ve yaşama sevinciyle dolu bir birey olduğunu anlıyorsunuz.

​O küçük bedende kopan fırtınaları, "Ben de koşmak istiyorum, ben de yaşıtlarım gibi hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum" diyen o sessiz ama derin feryadı hissetmemek imkansızdı.

Bir Çocuğun Çığlığına Şahitlik Etmek:

​Bir radyo programcısı ve yazar olarak Alihan’a bir söz verdim: "Senin sesini duyuracağım." Çünkü Alihan’ın çığlığı sadece tıbbi bir yardım talebi değil. O çığlık; "Beni görün, beni duyun ve ellerimi bırakmayın" diyor. 10 yaşındaki bir çocuğun, vaktini oyun parklarında geçirmesi gerekirken, kendi yaşam mücadelesini bu kadar olgunlukla anlatmak zorunda kalması, hepimizin ortak sorumluluğudur.

​Alihan o gün yayında sadece bana değil, aslında vicdanı olan herkese seslendi. O ses; uykularımızı kaçırmalı, bizi harekete geçirmeli.

Şimdi Söz Sırası Bizde:

​Alihan üzerine düşeni yaptı; cesaretini topladı, kamerasını açtı ve bizlere kalbini sundu. Şimdi sıra bizde. Radyo frekanslarından gazete sütunlarına kadar her yerde Alihan’ın o güzel sesini yankılatacağız.

​Bu bir acıma hikayesi değil, bir dayanışma çağrısıdır. Alihan’ın o pırıl pırıl gözlerindeki ışığın sönmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü 10 yaşındaki bir çocuğun "yaşamak istiyorum" diyen sesine kulak tıkamak, insanlığımızdan vazgeçmektir.

Seni duyuyoruz Alihan... Ve söz veriyoruz; sesin sandığından çok daha uzağa ulaşacak.

Google+ WhatsApp