Bugün 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür.
Halkın iktidarında kadın, erkek fırsat eşitliğini sağlayarak, kadına yönelik şiddetin önlenmesini, öncelikli bir devlet politikası haline getireceğiz
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde erkek arkadaşından şiddet gören kadını, bir vatandaş canı pahasına kurtardı. Çıkan arbedede aldığı bıçak darbesi ile kolundan yaralanan vatandaş, "Kadını dövüyordu, dövdüm" dedi.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Gökmen Çiçek Başkanlığında gerçekleştirildi.
Kayseri’de iddiaya göre 3 yıl önce boşandığı eski eşine sokak ortasında şiddet uygulayan kişi, vatandaşlar tarafından darp edildi.
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, erkek vatandaşlara kadına şiddetin engellenmesi yönünde bilgilendirme faaliyeti düzenledi.
Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca Sarıoğlan ilçesinde 200 kişinin katılımıyla, kadına yönelik şiddete karşı eğitim verildi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de yaptığı açıklamada Yunanistan'ın Türk okullarını askıya almasını şiddetle kınadığını söyleyerek; "Türkiye Cumhuriyeti olarak Yunanistan'ın faaliyetlerini karşılıksız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız"
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye’de her gün ortalama olarak 40 sağlık çalışanının şiddet gördüğünü belirterek bu olayların azmettiricisinin iktidar partisi olduğunu öne sürdü. Arık, Kocasinan Belediyesi tarafından ek bütçe talep edilmesini de şeffaflık isteyerek eleştirdi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bünyesinde yer alan Nizam ve Adalet Kulübü ve Sağlık İyilik Hareketi Topluluğu tarafından sağlık hukuku isimli panel düzenlenerek, sağlıkta şiddet ve mobbing konuları masaya yatırıldı. ERÜ Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğu Danışman Öğretmeni Prof. Dr. Ekrem Ünal, “Öğrencilerin mobbing ve sağlıkta şiddet konularını öğrenmesi, bilinçlenmesi çok önemli” dedi.