Bayraktar, İHA'ların yapım aşamasında yaşananları anlattı

Bayraktar, İHA'ların yapım aşamasında yaşananları anlattı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, İHA’ların yapılış aşamasında yaşananların ve kendilerine çıkarılan zorlukların perde arkasını anlattı.

Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ”2009 Taktik İHA prototipinin ilk uçuşu. O gün tümüyle milli yazılım ve tasarımla havacılık tarihimizin ilkleri yapılır. Uçuşun tüm aşamaları (taksi, kalkış, seyir ve iniş) otomatik bir şekilde başarıyla icra edilir. Bu kabiliyet o dönemde dünyada hiçbir İHA'da yoktur. O dönemde ülkemizde İsrail'den kiralanan İHA'lar kullanılmaktadır. Denemeler için aylarca pist bulunamamıştır. Kısa süre sonra bazı askeri yetkilileri (muhtemelen birilerinin maşasını) bu gelişme rahatsız eder ve ilk işi pistteki pürüzleri bahane ederek uçuşları yasaklamak olur” ifadelerini kullandı.

 

“BÜTÜN BU ENTRİKALAR BAYRAKTAR TB2'NİN ENVANTERE GİRMESİNİ 4 SENE GECİKTİRİR”

Bayraktar, “Aylar sonra yeniden pist bulunur ve uçuş izinleri çıkar. Sonraki denemelerde havacılık tarihimizin milli bir hava aracıyla yapılan rekorları dahi kırılır (irtifa, havada kalış). 8 saatlik uçuş sonunda gece şartlarında başarıyla yapılan otomatik iniş birilerini iyice rahatsız eder. Denemeleri belgelemek için gönderilen askeri heyetten birileri gecenin karanlığında büyük bir milli başarıyı ve ilki görmezden gelmeye çalışır, tartışmalar çıkarır ve Genel Müdürümüz Haluk Bayraktar'ı tutuklatmaya dahi kalkarlar. Bütün bu entrikalar Bayraktar TB2'nin envantere girmesini 4 sene geciktirir. Mehmetçik bir taraftan canı pahasına terörle mücadele ederken, maalesef birileri de gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde milli teknolojinin Mehmetçiğimize destek olmasını engelleme çabası içindedir” dedi.  

Google+ WhatsApp