Ekmek Teknesini Devlete Bağışladı

Ekmek Teknesini Devlete Bağışladı

Develi’de pazarcılık yapan Süleyman Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’dolarınızı ve altınınızı bozdurun’’ çağrısına ekmek teknesini devlete hibe ederek karşılık verdi. 2 kamyonetinden birisini devlete bağışlayacak olan Aydoğdu, ‘’Tüm vatandaşlar taşın altına elini koymalıdır’’ dedi.

Kayseri’nin Develi ilçesinde yaşayan Süleyman Aydoğdu, örnek davranışıyla yurt genelinde adından söz ettirmeyi başardı. Doların yükselmesi ile birlikte ortaya çıkan krize karşı kayıtsız kalmayan Aydoğdu, sahip olduğu 2 kamyonetinden birisini devlete bağışlama kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Dolarınızı ve altınınızı bozdurun’’ çağrısı üzerine harekete geçtiğini kaydeden Süleyman Aydoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

‘’Cumhurbaşkanımız dolarınızı ve altınınızı bozdurun dedi. Lakin, benim ne dolarım ne de altınım var. Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın istediğini yerine getiremedim ve çok üzüldüm. Pazarcılıkla uğraşıyorum. Develi Pazarcılar Odası başkanlığını da yürütmekteyim. Altınım ve dolarım olmasa bile sahip olduğum 2 kamyonetim var. Kamyonetler benim ekmek teknemdir. Birini devletimize bağışlayarak Cumhurbaşkanımızın çağrısına karşılık vermek istedim. Eşim ve çocuklarımda bu kararımı destekledi. Hatta büyük oğlum modeli daha iyi olan kamyoneti bağışlamamı istedi. Bütün vatandaşlarımızın bu zor süreçte sorumluluk üstlenmesi, taşın altına elini koyması gerekmektedir. Ülkemize şu an ekonomik darbe uygulanıyor. Bunun aksini iddia eden FETÖ mensubudur. Biz bu krizi de eninde sonunda atlatacağız. Devletimiz ve milletimiz çok güçlü, bunlarında üstesinden gelir. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım.’’


Develi’de pazarcılıkla uğraşan Süleyman Aydoğdu, ekmek teknem diye nitelendirdiği kamyonetini ay yıldızlı bayraklarla süsleyerek Ankara’ya doğru yola çıktı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giderek kamyoneti teslim edeceğini belirten Aydoğdu, ‘’Biz yine çalışır ekmeğimizi kazanırız. Sorumluluk bilinciyle hareket ederek devletimizin yanında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp