İdlib sınırına askeri sevkiyat
Suriye’nin İdlib kentine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askeri araç ve personel takviyesi yapıldı.
Suriye’nin İdlib kentine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askeri araç ve personel takviyesi yapıldı.
Van- Bahçesaray karayolunda 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin ise yaralı kurtarıldığı çığda kayıp olduğu tahmin edilen 2 kişi için, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte arama kurtarma çalışması yeniden başlatıldı.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Manisa ve çevre illerde de hissedilen depremde, can ve mal kaybı yaşanmadı.
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay'a 2015'ten 2019'a kadar geçen sürede, sadece 5 iş insanı ve 11 şirketin 'özel şart' öne sürerek 50 milyon 852 bin TL bağış yaptığını söyledi. Kınık, "10 milyar TL'nin içerisinde özel şartlı yardımların oranı sadece binde 5'tir" dedi.
Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları; İDLİB AÇIKLAMASI
Melikgazi Belediyesi, 2020 yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirerek gündeminde bulunan 29 maddeyi karara bağladı. Meclis’te 2 kişinin hayatını kurtaran zabıta personeline ödül verildi.
Depremin vurduğu Elazığ'da merkez üssü Sivrice ilçesinde 4.5 deprem meydana geldi.
Hatay Devlet Hastanesi'nde İdlib'teki rejim saldırısında yaralanan 13 askeri ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çıkışta "Şehitlerimizin bir damla kanının dahi hesabı soruldu. Dileğimiz, temennimiz biran önce ateşkesin, barışın, huzurun, istikrarın gelmesi. Gayretimiz budur” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den getirilen ve Ankara'da hastanede gözlem altında tutulan 61 kişiden alınan numunelerin tamamının negatif çıktığını belirterek, "Koronavirüs hastası olmadıklarını ifade etmek istiyorum" dedi. Bakan Koca, Japonya, Tayvan, Tayland, Hongkong, Singapur, Güneykore ve Malezya'dan gelen uçuşlarda termal kamera uygulamasının kullanılacağını, Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldıklarını kaydetti.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), çarşı ve mahalle bekçilerinin ücretleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Çarşı ve mahalle bekçilerinin taban maaşlarına bakıldığında, öğrenim durumu, gösterge ve ek göstergelerine göre diğer devlet memurlarına ödenen taban aylıklarıyla aynıdır. Farklılıklar ise, emniyet hizmetleri sınıfına ödenen fazla çalışma ücreti ve tayin bedelinden kaynaklanmaktadır" açıklamasını yaptı.
Türk Hava Yolları, koronavirüsü nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti seferlerini Şubat ayı sonuna kadar durdurduğunu açıkladı.
Milli Savunma Bakanlığı'nca Bakan Hulusi Akar'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesiyle birlikte Suriye sınırına hareket ettiği açıklandı.
Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına Esad rejimi tarafından gerçekleştirilen yoğun topçu atışı sonucu şehit olan 4 askerin cenazesi, Hatay Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralanan 1'i ağır 9 asker de aynı hastanede tedaviye alındı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlip'te rejim unsurları tarafından bugün yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 askerin şehit olduğunu, 1'i ağır 9 askerin ise yaralandığını açıkladı.
Milli Savunma Bakanlığı, 'koronavirüs' salgını nedeniyle Çin'deki Türkleri ve dost ülke vatandaşlarını yurda getiren askeri kargo uçağının arıtma işlemine tabi tutulduğunu açıkladı.