Kadıköy´de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Kadıköy´de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Bağdat Caddesi´nde Resmi Geçit Töreni ile başlayan kutlamalarda Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ile Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu ü

Kadıköy´de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Bağdat Caddesi´nde Resmi Geçit Töreni ile başlayan kutlamalarda Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ile Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu üstü açık araç üzerinde vatandaşları selamladı.
Kadıköy´de Cumhuriyet´in 91´inci yıldönümü kutlamaları Resmi Geçit Töreni ile başladı. Bağdat Caddesi Feneryolu´nda düzenlenen törene Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve 7´den 70´e çok sayıda kişi katıldı. Törende Kaymakam Birol Kurubal ve Başkan Aykurt Nuhoğlu üstü açık araç üzerinde cadde boyunca vatandaşları selamladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından, kutlamalar kapsamında öğrenciler Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili hazırladıkları şiirleri okudu. Karadeniz yöresi halk oyunları ekibi ise, gösterisiyle büyük beğendi topladı.

"MUSTAFA KEMAL´İN YAKTIĞI KURTULUŞ MEŞALESİ ANADOLU´NUN HER TARAFINA YAYILMIŞTIR"
Cumhuriyet´in kuruluşunu anlatan Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, "19 Mayıs 1919´da Mustafa Kemal´in yaktığı kurtuluş meşalesi Anadolu´nun her tarafına yayılmıştır. Bu mücadele devam ederken 23 Nisan 1920´de şanlı devletimiz Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri atılmıştır. Kurtuluş mücadelesi verilirken, şehitler verilmiş binlerce insanımız gazi olmuştur" dedi.
Konuşmaların ardından tören; öğrencilerin, askerlerin katılımıyla gerçekleşen Resmi Geçit Töreni ile son buldu.
Kutlamalar, saat 19.00´da Bağdat Caddesi´nde gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Yürüyüşü ile son bulacak.
(ME-HÇ-Y)

29.10.2014 13:45:57 TSI

Google+ WhatsApp