Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan büyüme değerlendirmesi…
Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan büyüme değerlendirmesi…
Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan büyüme değerlendirmesi…
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da hitaplarını gerçekleştirdiği AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı ile Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı’na katıldı.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Köşk Mahallesi Aşık Veysel Bulvarını, Talas Bulvarına bağlayan 3 kilometre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki alternatif yol çalışmalarına başladıklarını söyleyerek yeni açılacak yolun trafik yoğunluğunu azaltacağını belirtti.
Kocasinan Belediyesi, bir yanında deniz bir yanında peri bacaları olan ve eşsiz güzelliğiyle dikkat çeken Bayramhacı Mahallesi’ndeki termal su kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması için proje çalışmalarını sürdürüyor. Yüzyıllar boyunca şifalı su kaynakları bünyesinde barındıran Çekya’da incelemelerde bulunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, termal açısından zengin olan Bayramhacı bölgesini, Çekya Ülkesinde olduğu gibi dünya çapında örnek olacak projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye'nin 2022 yılı 3. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.Büyüme rakamlarının beklentileri karşıladığını belirten Gülsoy, "Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Türkiye ekonomisi 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 3.9 büyümüştür. Global piyasada yaşanan tüm olumsuzluklara ve tedarik zincirlerindeki aksamalara rağmen mevcut yüzde 3.9’luk büyüme rakamı beklentileri karşılamıştır.
MAZLUMDER Kayseri Şubesi üye ve gönüllüleri için trenle tarih ve tabiat gezisi düzenledi. 65 kişiden oluşan MAZLUMDER ekibi Adana'nın Pozantı ilçesi Hacıkırı ve Belemedik bölgesine düzenlenen gezi için 27 Kasım Pazar sabah 07.30'da Erciyes Ekspresi ile Kayseri garından hareketle yola çıktı.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde hizmet veren Uyku Bozuklukları Merkezi, Türk Uyku Tıbbi Derneği (TUTD) tarafından 5 yıllığına reakredite edildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik teknoloji konusunda “Projen ile Gel” etkinliğine 64 genç katılımcı başvuru yaptı. Teknoloji ile ilgilenen gençlere yönelik ‘Projen İle Gel’ uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi Kayseri mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), projesi olan 14-17 yaş aralığındaki çalışkan ve üretken gençlere önemli fırsatlar sunuyor.
Melikgazi Belediyesi, Anbar 19 Mayıs Mahallesi’nde Hayırsever H. Mehmet Hisar ile yapacağı Hisar Cami’nin 02 Aralık Cuma günü temel atma törenini gerçekleştirecek. Melikgazi Belediyesi olarak birbiri ardına yatırımları hayata geçirdiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yeni bir ibadethanemizi ilçemize kazandırıyoruz.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kırsal mahallelerden Ardıç’ta düzenlenen kasaplık kursunda katılımcılara, “Sizlerin emeğinden geçen her şeye ihtiyaç var. Tarım ve hayvancılık olmazsa olmazdır” dedi.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kendisine mektup yazarak evlerine çay içmeye davet eden çocuklara sürpriz ziyarette bulunarak onlara hediyeler verdi.
Kayseri'de polis ekiplerince yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu satıcısı yakalandı. Yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi vatandaşlardan takdir görüyor. Vatandaşlar, yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınları için projelendirilen sıcak, konforlu ve sosyal donanımlı Hasta Yakınları Misafirhanesi’nden çok memnun olduklarını ifade ettiler.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Vali Gökmen Çiçek’in katılımıyla gerçekleştirildi. Uyuşturucu ile mücadelede konusunda KTO Meclisinde Kayserililere söz veren Vali Çiçek, “Biz Kayseri’nin vatansever evlatlarını bu alçaklara yedirmeyeceğiz. Gece, gündüz demeden operasyon yapacağız.“ dedi. Meclis toplantısında milyonlarca aileyi ilgilendiren EYT konusunda açıklamalarda buluna KTO Başkanı Gülsoy’da “EYT düzenlemesinin işverene ek maliyetler ve ek yükler getirmeyecek, her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte Şehit Mehmet Muratdağı İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, öğretmenlerle buluştu, sohbet etti, öğrencilerle de oyun oynayarak kucaklaştı.