KAYSERİ’DE İFTAR SOFRALARI BÜYÜKŞEHİR’DEN
Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından iki noktada Ramazan boyunca iftar sofrası kurulacak.
Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından iki noktada Ramazan boyunca iftar sofrası kurulacak.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Ramazan Ayı’na özel program ‘Ramazan Etkinlikleri’ bu kez de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde 12 Mart-7 Nisan tarihleri arasında başlıyor. ‘Filistin Gecesi’ konulu Grup Kıyam Konseri ile başlayacak olan programda, Ramazan ayı boyunca çocuk etkinlikleri, ilahi, konserler, söyleşilerin yer alacağı etkinlik, hediyelik eşya ve yeme-içme alanları olacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından 9 Ocak’ta açılışı yapılarak ilçeye kazandırılan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi”ne adeta ziyaretçi akını yaşandı. Müzeyi, açılışından bugüne geçen iki aylık sürede yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 90 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Mecliste, kütüphaneden, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a vefaya, doğal gazdan Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı’na kadar birçok önemli karara imza atıldı.
Kayseri’de karşıdan karşıya geçmek isterken aracın çarptığı 74 yaşındaki İ.G. hayatını kaybetti.
Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, 12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabul edilen “İstiklal Marşı” Türk milletinin en önemli milli değerleri arasında yer almaktadır. İstiklal Harbi döneminin zorluklarını Türk Milletinin bağımsızlığını anlatan Hakk’a, yurda ve dine bağlılığını dile getiren Kurtuluş Savaşı'ndan alnının akıyla çıkan bir ordunun destanıdır İstiklal Marşı…
Aydınlıkevler Mahallesi’nde 3 katlı binanın 2'nci katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken dumandan etkilenen 1 kişi tedavi altına alındı.
Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, seçim çalışmaları kapsamında Sarıoğlan, Çiftlik ve Palas’ı ziyaret etti.
Kayseri’de iddiaya göre eşi F.G. ile tartışan S.G., ikamet ettikleri evi ateşe vermek istedi. Konuttaki yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, polis ekipleri çifti merkeze götürdü.
Kayseri’de polis ekiplerinin aranan şahıslara yönelik yapmış olduğu operasyonlarda 238 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 154 şahıs yakalandı ve 58’i ise adli makamlarca tutuklandı.
Kayseri’de meydana gelen kazada bir kamyon ve otomobil çarpıştı. Kaza da 2 kişi hayatını kaybederken 1 kişi ise yaralandı. Sürücü ise gözaltına alındı.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 2023 yılında Kayseri’de meydana gelen adli suçların sayısı ve kaç şüpheli hakkında işlem yapıldığı ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya verdiği soru önergesine bakanlık, kentte 2023 yılında 29 bin 430 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı cevabını verdi. Genç soru önergesine ilişkin yaptığı açıklamada; “Ekonomik sorunlar, işsizlik şiddet sarmalını ve suç oranlarını Kayserimizde her geçen gün büyütüyor. Kayseri’de bir yıl içinde gerçekleşen 29 bin 430 şüpheli hakkında yasal işlem yapılması; ikinci yüzyılına girdiğimiz Cumhuriyet’in Kayseri’sine yakışmıyor” dedi.
İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, vatandaşların her geçen gün alım gücünün düştüğünü, ülkedeki ekonomik durumun daha net görünmesi için Bitpazarına bakılması gerektiğini söyledi. Kılınç, “Bitpazarında çok ciddi yoğunluk var burada. İnsanlarla sohbet ettiğimizde maalesef artık ikinci el eşyalarla kıyafet ihtiyaçlarını, farklı ihtiyaçlarını Bitpazarından sağlamaya çalışıyorlar” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 90 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Mecliste, kütüphaneden, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a vefaya, doğal gazdan Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı’na kadar birçok önemli karara imza atıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK eğitmeni Funda Uğur tarafından Maraş İşi ile Ramazan Ayı’na özel olarak hazırlanan ve 100 eserin yer aldığı Esma’ül-Hüsna Sergisi Açılış Programı’na katıldı.