Öğrenciler Kaçmasın Diye Ağaçları Yağladılar

Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idaresi, öğrencilerinin okul bahçesinden dışarı çıkmalarını önlemek için hem demir parmaklıkları hem de duvar dibindeki ağaçları iş makinele

Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idaresi, öğrencilerinin okul bahçesinden dışarı çıkmalarını önlemek için hem demir parmaklıkları hem de duvar dibindeki ağaçları iş makinelerinde kullanılan gres yağıyla yağlayarak tedbir aldı.
Kdz. Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecileri, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başında yeni bir uygulamaya imza atarak öğrencilerin hem teneffüsler hem de öğle tatillerinde okul bahçesinden dışarı çıkmalarını yasakladı. Okul bahçesini kontrol için öğrencilerin başlarına nöbetçi öğretmen görevlendiren idare, ayrıca okulun etrafındaki demir telleri yükselterek öğrencilerin üzerinden atlayamayacağı bir duruma getirdi. Ancak okul idaresinin tüm tedbirlerine rağmen öğrenciler bir yolunu bulup okul bahçesinden dışarı çıkmayı başardı. Okul idarecileri öğrencilerin ağaçlara tırmanıp okul bahçesi dışına çıktıklarını fark edince ilginç bir çözüm buldu. Yöneticiler öğrencilerin okul bahçesinden dışarı çıkışlarını engellemek için bahçe duvarına yakın noktadaki ağaçlara öğrenciler tırmanmasın diye daha çok iş makinelerinde kullanılan gres yağı sürdü. Öğrencilerin demir parmaklıkların aralarını açmaları üzerine idare bu kez de demirleri gres yağıyla yağladı.
Öğrenciler ise yaşanan bu durumdan şikayetçi olduklarını ifade etti. Okulun hapishaneye çevrildiğini ileri süren öğrenciler ne tedbir alınırsa alınsın bir yolunu bulup dışarı çıkmayı başardıklarını ifade etti. Okul bahçesinde nöbet tutan öğretmenler ise öğrencileri korumak için böyle bir yasağa başvurulduğunu dile getirdi. Aldıkları tüm tedbirlere rağmen öğrencilerin dışarı çıkmalarına engel olamayan nöbetçi öğretmen gazetecilere, "Ben burada nöbet tutuyorum, öğle yemeği bile yemedim, fedakârlık yapıyoruz" dedi.
Öğrenciler ise yasağın kaldırılmasını istedi. Kendilerine kararın Zonguldak Valiliği tarafından alındığının söylendiğini ifade eden öğrenciler "Öğle paydosunda bile dışarı çıkamıyoruz" dedi.
(VK-OA-HO-Y)

17.10.2014 16:13:39 TSI

Google+ WhatsApp