“1000 Yıllık Sorumluluğumuzun Bilincindeyiz”

“1000 Yıllık Sorumluluğumuzun Bilincindeyiz”

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2024 yılı Dini Gün ve Gecelerde camilerde ikramda bulunulması ve vakıf geçmişlerine dua edilmesi etkinlikleri kapsamında Berat Kandili münasebetiyle yurt genelinde mevlit okutup vatandaşlara şeker ve lokum ikramında bulundu.

Akşam namazına müteakip gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Kayseri Bölge Müdürlüğü de Hunat Camii’nde mevlit okutup ikramlarda bulundu. Cami çıkışında vatandaşlara ikramlarda bulunan Kayseri Bölge Müdürü Murat Seçilir vakıf kültürünün görünülürlüğünü artırmak adına sahada daha aktif olacaklarını söyledi. Modernitenin sosyal sorumluluk olarak kavramsallaştırdığı dayanışma biçiminin Türk İslam medeniyetinde bin yıldır hayatın bir parçası olduğunun altını çizen Murat Seçilir “Gerek Selçuklularda gerekse Osmanlılarda kamu yararına birçok hizmet vakıflar aracılığıyla verilmiştir. Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanda sağlıktan bayındırlığa, eğitimden dini hizmetlere kadar toplumsal yaşamın gündelik ihtiyaçları bin yıldan beri vakıflar tarafından karşılanmıştır. Bugün biz de bin yıllık geçmişin omuzlarımıza yüklediği tarihsel sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

Kayseri’yle Sınırlı Değil

Etkinliklerin Kayseri’yle sınırlı olmadığına dikkati çeken Seçilir, “Etkinliklerimiz sadece Kayseri merkezle sınırlı değil. Sorumluluk alanımızda bulunan Nevşehir Kurşunlu Cami, Niğde Fatih Sultan Cami ve Kırşehir Ahmet Yesevi Camii’nde de mevlid-i şerifimiz ve ikramlarımız olacak. İlerleyen süreçte yetki alanımızda bulunan illerde vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluşacağız” diye konuştu.

Müdür Seçilir namaz çıkışı cemaate kendi eliyle ikramlarda bulundu.

Google+ WhatsApp