2013 Yılı Cbs Eğitim Sertifikaları Verildi Ankara

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlık merkez ve taşra teşkilatındaki personeline yönelik verilen Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) eğitimini üstün baş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlık merkez ve taşra teşkilatındaki personeline yönelik verilen Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) eğitimini üstün başarı ile tamamlayan personellere, Bakanlık merkez binada gerçekleştirilen törende Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk sertifikalarını takdim etti.
Dünyada çok yaygın bir kullanım alanına sahip olan coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama verileri Türkiye´de özellikle özel sektör, üniversiteler ve kamu kuruluşlarında kullanılıyor. Ancak özellikle kamu kuruluşlarında CBS teknolojilerinden yararlanılması son derece önemli olmasına karşın, bu kapsamda çalışabilecek eğitimli personelin yetersizliği nedeniyle CBS yeterince etkin kullanılamamaktadır.
Bu kapsamda, Anadolu Üniversitesi ile coğrafi bilgi sistemleri ile ilgili ortak çalışmalar yapmak, konuyla ilgili meslek içi eğitim seminerleri düzenlemek ve danışmanlık hizmeti alınması, ayrıca meslek standardı oluşturulması konusunda 22 Haziran 2013 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.
2013 Yılı CBS eğitimleri kapsamında Bakanlık merkez ve taşra teşkilatındaki 554 teknik personele yaklaşık üç ay süreyle eğitim verildi. "Başlangıç ve Orta Seviye CBS Eğitimi"ne katılan personelin sınavları merkez teşkilatı ve il müdürlüklerinde eş zamanlı olarak 5 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirildi.
Eğitimler online yapılmış olup, tüm katılımcılar kendi bilgisayarlarından portal üzerinden eş zamanlı olarak eğitime katıldı.
Eğitime katılmak isteyen gerek Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı gerekse Bakanlık bağlı ve ilgili kuruluşlar ile yerel yönetimlerdeki personelden aşırı talep olması nedeniyle bu eğitimlere devam edilmesi planlanmıştır.
(BC-SO-Y)

19.10.2014 18:48:42 TSI

Google+ WhatsApp