27. Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

27. Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan 27. Vergi Haftası kapsamında Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları 27. Vergi Haftası dolayısıyla Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından açıklama yapan Niyazi Özkök, “Toplumumuzda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının bütün kesimlere kazandırılması amacıyla 1990 yılından beri kutlanmakta olan Vergi Haftasının 27’ncisi bu yıl 22 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında ülke genelinde ve ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır” dedi.
Vergi konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği sonucunda okullarda da etkinlikler olacağını dile getiren Özkök, “Vergide eğitim seferberliği kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği sonucu, belirlenen ortaokullar ile lise öğrencilerine Bakanlığımız grup müdürleri, vergi dairesi müdürleri, müdür yardımcıları ile gelir uzmanlarınca okullarımız ziyaret edilerek verginin önemi ile ilgili konferanslar verilerek vergi bilincinin artırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Alışveriş merkezlerinde de vatandaşlara vergi ile ilgili hizmet verileceğini söyleyen Özkök, “Halkın yoğun ilgi gösterdiği alışveriş merkezlerinde oluşturduğumuz stantlarda görevli personelimizce kamuoyunda vergi bilincin oluşması ve gelir vergisi beyan döneminde mükelleflerin soruları ile ilgili olarak bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Hafta etkinlikleri kapsamında vergisini zamanında ödeyen, kazancını doğru beyan eden mükelleflerimiz iş yerlerinde ziyaret edilerek Bakanlığımızca gönderilen teşekkür belgeleri takdim edilecektir. Vergi Haftasının ülkemizin, milletimizin refahının artırılmasına kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına, verginin tabana yayılmasına vesile olmasını diliyorum. Ayrıca verginin zamanında ve tan olarak ödeme gayretinde olan tüm mükelleflerimize hayırlı bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve beraberindekiler Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.
Vergi vermenin bir sorumluluk olmakla beraber aynı zamanda bir gönüllülük esasına göre olması gerektiğini dile getiren Vali Orhan Düzgün, “Vatandaşlarımız huzur ve güven içerisinde mesleklerine ya da iş hayatındaki şirketlerinin başında devam edebilmeleri için, daha iyi ticaret yapabilmeleri için devletin varlığının devamı ve güçlü olması son derece önemlidir. Ben bu duyarlıkla mükelleflerin de bu sorumlulukla gerekli bildirimlerini yapmaları devlet var oldukça milletin var olacağını ve kendilerinin var olacağı bilinci içerisinde millete karşı olan sorumlulukların farkında olarak bu görevlerini yerine getirmelerini diliyorum. Bu hafta vesilesiyle vergi dairelerimiz tarafından değişik kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde bir takım etkinlikler yapılacak. Çocuklarımıza vergi bilincinin aşılanması maçıyla okullarda da bazı programlar düzenlenecektir” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp