30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, 10 yıl aradan sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle coşkuyla kutlandı.
Kutlama Atatürk Anıtı’na Kayseri Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na konulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Anıta çelenklerin konulmasının ardından Vali Orhan Düzgün, Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Vali Orhan Düzgün, "30 Ağustos zafer bayramının 93. Yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman silahlı kuvvetlerimizin, o dönemin şartlarını göz önüne alırsak gerçekten ne fedakarlıkla askerimizin ve milletimizin el ele bu Cumhuriyetin kuruluşu için ne büyük fedakarlıklar yaptıklarını görüyoruz. Bu şanlı bayramı da her yıl silahlı kuvvetimiz ve milletimizle beraber kutluyoruz. Kayseri’de de daha önce Nato caddesinde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramını bu sene Cumhuriyet Meydanına aldık. İnşallah bundan sonra halkımızın daha geniş katılımıyla beraber hem Cumhuriyet Meydanı’nı hem 30 Ağustos Zafer Bayramını hep beraber kutlarız. Günümüzde ne yazık ki bu büyük devleti yıkmaya çalışan kişiler var inşallah onların da emellerine ulaşamayacağını ümit ediyoruz, bekliyoruz ve inanıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde de geçtiğimiz yıllarda da buna benzer buna benzer bazı girişimler teşebbüsler oldu. Ama hepsi de onlar için hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Geçtiğimiz günlerden itibaren meydana gelen emniyet müdürlüğümüze ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan saldırıları kınıyorum. Hiçbir suçu olmayan masum insanlara karşı silah doğrultmak tabiki kalleşçedir. İnşallah el birliğiyle bu zor günlerin üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki geçit töreni de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Üsteğmen Mehmet Kaya tarafından yapıldı. Geçit töreninde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşlar askerlere büyük ilgi gösterdi ve coşkuyla alkışladı.
30 Ağustos törenleri geçit töreninin ardından son bulurken, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Google+ WhatsApp