Ahmet Reyiz Yılmaz: Erdoğan Bahçeli’ye ilham olmalı

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tek adamlıkla suçlayan Bahçeli kendisi ile Erdoğan arasında bir kıyaslama yapmalıdır” dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Lideri Bahçeli’ye ilham olması gerektiğini belirterek, “Tek adamlıkla suçlanan Erdoğan’ın AK Partisi 13 yılda bu ülkeye 3 farklı ismi Başbakan yaptı. Parti de 3 Genel Başkan değişti. AK Parti bu mana da siyasetin en üretken ve doğurgan yapısı oldu. Bu nedenle Bahçeli ben dahil ihraç ettiği isimleri üst üste koyduğun da kendisinin ne kadar tahammülsüz bir ihtirasa sahip olduğunu görecektir” dedi

  “47 YILDA İKİ GENEL BAŞKAN”

  MHP’nin bugüne 2 genel başkan ile geldiğini belirten Yılmaz, “MHP sözde Türk İslam davasına hizmet ettiğini söylese de uygulama da ne olduğu belli olmayan ırkçı bir Türkçülük ile bu tezin karşıtlarını besleyen bir ideolojiye dönüşmüştür. Yarım yüzyıllık bir parti bugüne kadar 2 Genel Başkan ile gelmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu ile başlayan ötekileştirme ve hain damgası vurma dalgası hala devam ettirilen bir gelenek olarak sürdürülmektedir. Bahçeli için mutlak hedef kendisini Genel Başkan tutacak senaryolardır. Bunun haricin de iktidar olmak ya da ülke yönetimin de görev almak diye bir gayesi olmamıştır. Gençliğini de gördük. Ülkeye bir ağır kriz ve Öcalan’ı siyasi bir figür olarak hediye eden Bahçeli ikiz yasalarla çözüm sürecinin ilk temelini atan ve ülkenin bugünkü sürecini de hazırlayan isim olmuştur” açıklamasında bulundu.

Google+ WhatsApp