AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki:

Kayseri’nin yakın geçmiş tarihinde iz bırakan isimlerle buluşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki günlerde inşallah güçlü bir iktidar çıkarsa terör belasını sonuna kadar götürüp yok eder” dedi.
Anadolu Harikalar Diyarında düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Kayseri’nin yakın geçmiş tarihinde iz bırakan isimler katıldı. Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tablo bizi mutlu etmedi ama vatandaşı da mutlu etmedi. Biz bu konuyu kendi içimizde tartıştık ve vatandaşımız bize bir ihtar verdi diye düşündük. Biz asla ‘bize niye oy vermediniz’ diyemeyiz. Demek ki ya bizim yaptıklarımızda eksik var veya biz kendi derdimizi anlatamadık veya biz kendi hatalarımızı görmeyip düzeltemedik vatandaş da bize ihtar verdi. İkinci bir şey daha var vatandaş koalisyon istiyor. Bize yüzde 41 oy vererek Başbakanlık sizin olsun diyor ama yanınızda bir parti alarak hükümet kurun diyor. Bizde burada yine dürüstçe davranalım dedik fakat aynı siyaseti karşı taraftan görmek pek mümkün olmadı. Önce CHP’de blok siyaseti başladı. Biz yüzde 60’ız sizinle asla olmaz fakat meclis başkanlığı seçiminde yüzde 60’lık bir blok olmadığı görüldü. Arkasından vatandaşın koalisyona soğuk bakanı istemediğini gördüler sonra ‘biz koalisyonu kurarız ama 14 maddelik şartımız var’ dediler. CHP ile olmayınca sonra MHP ile koalisyon kurulması fikri vardı. Fakat orada da Devlet beyi aşmak mümkün olmuyor. Teşkilattan birçok arkadaş koalisyon kuralım istiyordu ama Devlet beyin ilk günden beri tavrı ‘hepinize hayır. Siz gidin CHP, HDP ile kurun’ şeklindeydi” ifadelerini kullandı.
Özhaseki ayrıca, “Üst akıl içerisinde özel gruplar var. Yani HDP’nin meclise girmesini sağlayan üst aklın içerisinde bizim çok sevdiğimiz dindar ağabeylerle şimdi çalışıyorlar. Allah iyiliklerini versin. O çalışanların gelen şehit kanlarında vebali olsa gerek. Bunu düşünmek lazım. Allah sonumuzu hayır etsin. Bu üst akıl şimdi devreye girdi her dönemde bunu yapıyor. En son bir patlama oldu. Geçen seçim öncesi de Diyarbakır’da ki patlama anketlerde gösteriyor ki HDP’yi birkaç puan arttırdı. Şimdi bu patlamada yine aynı şeyi hesapladılar. Önümüzdeki günlerde inşallah güçlü bir iktidar çıkarsa terör belasını sonuna kadar götürüp yok eder” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp