“ALGI BELEDİYECİLİĞİ İLE YAPMADIKLARI İŞİ YAPMIŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR”

“ALGI BELEDİYECİLİĞİ İLE YAPMADIKLARI İŞİ YAPMIŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da muhalefetin belediyecilik anlayışını eleştirdi. Son dönemde muhalefetin hizmet yapmak yerine algı belediyeciliği yaptığını söyleyen Bakan Özhaseki, “Yapmadıkları işi yapmış gibi gösteriyorlar. Nedir bu? Sosyal medyacılara trilyonlar verip ‘beni parlatın’ diyeceksiniz. ‘Ben çok büyük bir adamım. Buralara sığmıyorum. Belediye başkanlığı ne ki? Bana küçük geliyor’ diyeceksiniz.’ Muhalefette ne yazık ki böyle bir dönem başladı.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Yeşil Fatih Projeleri Tanıtım Etkinliği’nde konuştu. Deprem bölgesinde 110 bin personelle çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Bakan Özhaseki, “Biz deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yıkılan evlerini verelim diye uğraşıyoruz. Şu anda binden fazla şantiyemiz var. 4 bin 333 köyde çelikten köy evleri yapıyoruz. Binlerce konut yapılıyor. Ayın 19’unda yine dağıtım törenimiz var. 75 bin evi dağıtmış olacağız. Bundan sonra da her ay 10 bin, 15 bin evi hak sahiplerine teslim edeceğiz.” diye konuştu. 

 “EN RİSKLİ EVLERİ REZERV ALANLARA TAŞIYACAĞIZ”

İstanbul’u da depreme hazırladıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Deprem bölgesinde çok şükür işlerimiz yolunda gidiyor. Şimdiki projemiz Marmara Bölgesini ve İstanbul'umuzu depreme hazırlamak. Bunun içindir ki orta vadeli bütçeye 485 milyar lira civarında bir bedel koyduk. Yerinde evini yapmak isteyen, yenilemek isteyen, imar planına uygun şekilde sağlamlaştırmak isteyen herkese destek veriyoruz. Bir taraftan rezerv alanlar belirledik. Binlerce ev yapacağız. En riskli alanlardaki evleri oraya taşımaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BAKANLIK OLARAK ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

İstanbul’da Bakanlık olarak şu ana kadar 417 milyar liradan fazla kaynak sağladıklarını da belirten Bakan Özhaseki, “104 milyar civarında da harcama devam ediyor. Bundan sonra da İstanbul'umuzda gerektiği gibi hem hükümet olarak hem de Bakanlık olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

“BİZ HİZMET BELEDİYECİLİĞİ YAPTIK”

1994 yılında yeni bir belediyecilik anlayışı başlattıklarını dile getiren Bakan Özhaseki, “Biz ‘Hizmet edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız. Deli gibi çalışacağız. Mazeret de üretmeyeceğiz’ dedik. Önümüzü kestiler, yalan yanlış şeyler söylediler ama ağzımızı açmadık. Deli gibi çalıştık. Hizmet belediyeciliği yaptık, bugünlere kadar geldik.” diye konuştu.

“ALGI BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORLAR”

Muhalefetin ise hizmet yerine algı belediyeciliği yaptığını dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, “5 dönem üst üste büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. Seçimler geldiğinde vatandaşın karşısına çıkardık; ‘Biz şunları yaptık’ derdik. İnşallah siz izin verirseniz, ömrümüz varsa şunları yapacağız’ derdik. Doğru ve gerçekten de olması gerektiği gibi bir seçim öncesi dönem geçirirdik. Vatandaşlar çıkar derdi ki, ‘Ben sana mührü verdim. Kocaman da bütçe verdim. Ne yaptın kardeşim? Anlat.’ En doğrusu da bu. Şimdi bu dönemde muhalefet algı belediyeciliğine başladı. Yapmadıkları işi yapmış gibi gösteriyorlar. Birilerinin emeğinin üstüne yatıyorlar. Nedir bu? Sosyal medyacılara trilyonlar verip ‘beni parlatın’ diyeceksiniz. ‘Ben çok büyük bir adamım. Buralara sığmıyorum. Belediye başkanlığı ne ki? Bana küçük geliyor’ diyeceksiniz.’ Muhalefette ne yazık ki böyle bir dönem başladı.” diye konuştu.

Yeşil Fatih Projeleri tanıtım filminin de izletildiği etkinliğin ardından Bakan Özhaseki ve Fatih Belediye Başkanı Turan, Kara Surları Millet Bahçesi 2. Etap'ı gezdi. 

Google+ WhatsApp