Ali İhsan Öztürk: “Bizim can güvenliğimiz yok”

Ali İhsan Öztürk: “Bizim can güvenliğimiz yok”

Kayseri’de saldırıya uğrayan Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk emniyete ifade verdi. İfadesinde azmettiricileri ve tetikçileri bildirdiğini belirten Öztürk, “Bizim can güvenliğimiz yok” dedi.

Kayseri’de geçtiğimiz günlerde okul çıkışı markette kimliği belirsiz 3 kişi tarafından saldırıya uğrayan Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk dün emniyete giderek ifade verdi. İfade sonrası Öztürk AJANS BGC’ye saldırı anını, meydana gelen olayları ve ifadesini anlattı. 
 
Türkiye’de can insanların can güvenliğinin olmadığını belirten Öztürk, “İnsanların can güvenliliğinin olmadığını bizzat ben yaşayarak gördüm. Aylardır aldığım tehditleri devletin yetkilileri duymuyor mu diye somak istiyorum.  Ben yaptığımız genel kurulda çağrıda bulundum. Kurulda, ‘Bizim can güvenliğimiz yok’ dedim.  Ben Türk milletini duyarlı olmaya davet ediyorum.  Herkesi dövüp yıldırabilirsiniz ama Ali İhsan Öztürk’ü yıldıramayacaksınız.  Bir adamın üzerin 3 kişiyi gönderip arkadan vurduktan sonra delikanlılık taslıyorsunuz. Siz bütün değerlerinizi kaybetmişsiziniz” diye konuştu.
 
“AK PARTİ NEYSE HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN’DE ODUR”  
 
Meydana gelen saldırıların peşini bırakmayacağının altını çizen Öztürk, “Bu sendikanın üyeleri demokratik bir şekilde her türlü zulme ve baskıya rağmen üye oluyorlar.  Sistematik bir şekilde üyelerimiz dövülüyor. Devlet uyuyor mu?  Valide devlet memur bende devlet memuruyum.  Vali neyse bende oyum. Bunu bu ülke bilsin.  Sonuna kadar varım ve ben bunun peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.
 
“BENİ KORUMAK ZORUNDASINIZ”
 
Devletin bir memuru olduğunu ve devletin kendisini koruması gerektiğini belirten Öztürk, “Türkiye bunun takipçisi olacak.  Ali İhsan Öztürk’ü öldürüp susturabilirsiniz ama arkasından gelen binlerce Ali İhsanlar olacak.  Bundan sonra bu ülkede bazı şeyler değişecek.  Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etti diye bir gazeteciyi nasıl evinden alıyorsa Ali İhsan Öztürk’te aynı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir adam, aynı sivil toplu kuruluşunun başkanlarıyız. Sen nasıl seçildiysen bende öyle seçildim. Demokratik bir kuruluşun başkanıyım.  Ben bu ülkenin devletinin memuruyum. Buradan yetkililere sesleniyorum beni korumak zorundalar. Kendi korumaları olduğu gibi beni de koruyacaklar. Siz kimsiniz bende oyum. Türk milleti susmasın ve korkmasın. Türk milleti mücadele ederse bu ülke demokratikleşir” diye konuştu.
 
“AZMETTİRİCİLERİ VE TETİKÇİLERİ BİLDİRDİM”
 
Verdiği ifadede meydana gelen saldırıdaki kişilerin isimlerini ve yıllardır kendisini yapılan susturma politikalarını anlattığını belirten Öztürk, “İfademde azmettiricileri ve tetikçileri bildirdim. Bana yıllardır yapılan sindirme politikalarını anlattım. Şimdilik verdiğim isimlerin zanlı oldukları için kimliklerini söylemeyeceğim.  2 gün sonra Türk yargısı bunu ortaya çıkarıp cezasını verecek. Tabi ki vermeyedebilir çünkü bazen Türkiye’de bazen adaletin rayından çıktığını da görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp