Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Bilal Atabey:

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Bilal Atabey:

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Bilal Atabey:

Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, döviz kurlarındaki artış nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini söyledi.
Araç piyasası ile ilgili değerlendirmede bulunan Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, "Döviz kurlarının artması otomobil piyasasını durdurdu. Adeta el frenini çektirdi diyebiliriz. Bize çok sıkıntı verdi. İkinci el oto alım ve satımı yapan esnafların durumu çok sıkıntılı. Döviz son zamanlarda koalisyonun kurulamamasından dolayı dövizde çok büyük bir artış oldu. Dövizin artışı banka faizlerini arttırdı. İkinci el oto alımı yapanların çoğu banka kredisi kullanıyor. Araç kredileri faizlerinin artmasıyla bize olan talep azaldı. Şuanda hiç gelen giden yok. Otomobilleri araştıran yok. Bundan dolayı sıkıntımız var" diye konuştu.
Atabey ayrıca, "Ben hükümetimizden ikinci el otomobil piyasasının canlanabilmesi için hurda indirimi yapılmasını istiyorum. Çünkü Euro ve Doların artmasıyla sıfır araçların fiyatları arttı. Sıfır aracın fiyatının artması demek ikinci el araç fiyatının da artması demektir. Bundan dolayı inşallah ilerleyen zamanda hükümetin kurularak bir hurda indirimi yapılırsa bizim işlere büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Araç sigortasına büyük zamlar geldiğini belirten Atabey, "Birde son zamanlarda sigorta şirketleri yüzde 150’ye varan fiyat artışı yaptılar. Buda tabi ciddi rakamlara tekabül ediyor. Önceden 300-350 liraya yaptırdığımız sigorta bedelleri 700-800 liraya kadar çıktı. Buda bize sıkıntı veriyor. Ben ikinci el oto alım satımı yapanların ticarette bundan muaf olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp