Ankara´da İnönü Havası

Spor Toto Süper Lig´in 6. haftasında Beşiktaş ile Sivasspor arasında Ankara´daki Osmanlı Stadı´nda oynanan maçta tribünler tamamen doldu. Tarihi İnönü Stadı´nın yerine inşa edilen Vodafone Arena´da

Spor Toto Süper Lig´in 6. haftasında Beşiktaş ile Sivasspor arasında Ankara´daki Osmanlı Stadı´nda oynanan maçta tribünler tamamen doldu.
Tarihi İnönü Stadı´nın yerine inşa edilen Vodafone Arena´da çalışmaların sürmesi nedeniyle statsız kalan Beşiktaş, bu sezon maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı´nda oynuyordu. Siyah-beyazlılar sezon başından beri Olimpiyat Stadı´nda aradıkları taraftar desteğini bulamadılar. Ulaşım ve hava şartlarına Passolig uygulaması da eklenince, Beşiktaşlı taraftarlar takımlarına gereken desteği sağlayamadılar. Atatürk Olimpiyat Stadı´nın tribünlerinin sahaya uzak kalması da burada bir ´İnönü Ruhu´ yakalanmasına engel oldu.

ANKARA´DA YOĞUN İLGİ
Atatürk Olimpiyat Stadı´nın bakımda olması sebebiyle başkent Ankara´da oynanan Beşiktaş Sivasspor maçına, siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Ankaralı futbolseverler, İstanbul´da taraftar desteğinden uzak kalan Beşiktaş´ı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 20 bin kişilik Osmanlı Stadı´nın tamamına yakınını dolduran başkentli Beşiktaşlılar, misafir olarak Ankara´ya gelen takımlarına sahip çıktı. Karşılaşma sırasında tribünlerin desteği İnönü Stadı´nı aratmadı.
Siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaşlı futbolcular ısınma hareketleri için sahaya çıktığında, "Ankara sizlere deplasman değil" tezahüratı yaptı.

"BU ATMOSFERİ İSTANBUL´DA BULMALIYIZ"
Öte yandan maç sonu Osmanlı Stadı hakkındaki düşüncelerini dile getiren Beşiktaş´ın teknik direktörü Slaven Bilic, karışık duygular içerisinde olduğunu belirterek, "Dürüst bir şekilde söyleyecek olursam, bizim için burada çok iyi bir atmosfer var. Ancak diğer taraftan çok seyahat ediyoruz. Belgrad´a gidip sonra Kayseri´ye gideceğiz. Biz İstanbul kulübüyüz. İstanbul´da alternatif bulmalıyız. Bu atmosferi İstanbul´da, ait olduğumuz yerde tarihimizin olduğu yerde bulmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
(GY-SK-S)

20.10.2014 11:02:52 TSI

Google+ WhatsApp