KGC Ödüllü Medya Yarışması’nda 2024’ün en iyileri belli oldu...
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel olarak düzenlediği “KGC Medya Yarışması” sonuçlandı.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel olarak düzenlediği “KGC Medya Yarışması” sonuçlandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü, Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’yi makamında konuk ederek, 6-14 Eylül’de Kayseri’de düzenlenecek 2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali çalışmalarını değerlendirdi.
KARA Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1'inci Komando Tugayı Komutanlığınca düzenlenen 'Erciyes 2025 Tatbikatı', seçkin gözlemci günü hava indirme kılavuz harekatıyla başladı. 13 ülke askerinin katıldığı tatbikatta birlikler, C- 130 tipi uçaktan gece atlayışı yaptı.
KARA Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1'inci Komando Tugayı Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Erciyes 2025 Tatbikatı'nın ilk bölümünde; Milli Savunma Bakanlığı tarafından öğrencilere Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tanıtmak, askerlik mesleği sevgisi ve milli bilincin kazandırılması amacıyla başlatılan 'Mehmetçikle Bir Gün' projesi kapsamında 179 öğrenci ve 13 öğretmen tatbikatı takip etti.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi’ne kazandırılacak modern kapalı pazar yeri projesinin müjdesini verdi. Başkan Çolakbayrakdar, ihale öncesinde muhtar ile birlikte yerinde incelemelerde bulunduklarını belirterek, projenin 2025 yılı içerisinde tamamlanacağını açıkladı.
27. Dönem milletvekilliğimin sona ermesinin ardından, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin tensipleri ve aziz milletimizin takdirleriyle yeniden Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili seçilmiş bulunmaktayım. 14 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından;
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı avans ödemeleri 29 Mayıs-10 Eylül 2025 tarihleri arasında yapılacak.Pancar ekiminin başlangıcından bu yana verdiği tohum, gübre, ilaç, motorin gibi ayni ve ekim, çapa, bayram, sulama, söküm gibi nakdi avanslarla üreticiyi tarlada yalnız bırakmayan Kayseri Şeker, yine çiftçisine destek vermek amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan avans ödemelerine ilişkin 2025 üretim yılı avans ödeme takvimini açıkladı.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Ticaret Bakanlığı'nın Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) raporunu değerlendirdi. Gülsoy, “E-Ticaret Uyum Endeksi sonuçlarında İstanbul’dan sonra Kayseri ikinci sırada yer aldı. 2024 yılında e-ticaret yapan firma sayımız 11 bin 383’e yükseldi. Bu başarı, Kayseri iş dünyasının dijitalleşmeye verdiği önemin ve girişimcilerimizin vizyoner yaklaşımının açık bir göstergesidir. Akıl ve alın teriyle e-ticaret alanında büyüyen, sınırları aşarak yurtdışına açılan tüm girişimcilerimizi ve işletmelerimizi gönülden kutluyorum.” dedi.
Teknolojinin ve inovasyonun merkezi haline gelen Talas İnovasyon Merkezi, Teknofest KKTC 2025’te elde ettiği tarihi başarıyla bir kez daha adından söz ettirdi. Her yaştan öğrenciden oluşan 5 takımıyla Türkiye genelindeki her kategoride finale kalmayı başaran Talas İnovasyon Merkezi, Türkiye’de bir kurumdan çıkan ve her kategoride finalist olan ilk ekip olarak tarihe geçti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğinde, 2025 yılında da tarımsal kalkınmaya katkı sağlamak için çiftçilere nohut ve mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirecek. Dağıtım töreni 24 Nisan Perşembe günü yapılacak.