Asansör Denetimleri Sıklaştırılacak

Ürün Güvenliği Haftası kapsamında Manisa´ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Üretimi Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, hazırladıkları yeni eylem planlarıyla asansör denet

Ürün Güvenliği Haftası kapsamında Manisa´ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Üretimi Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, hazırladıkları yeni eylem planlarıyla asansör denetimlerinin artarak devam edeceğini söyledi.
Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle Manisa Cumhuriyet Meydanına kurulan mobil stantta hem üreticilerde hem tüketicilerde bilinç oluşturmak için tanıtım filmleri ve kamu spotlarıyla bilgilendirmede bulunuldu. Standı en çok öğrencilerin ziyaret etmesi dikkat çekti.
Manisa´ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Üretimi Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, yaptığı açıklamada, "Bu etkinliklerimizin 19´uncu durağı Manisa. Kayseri´den başlayarak 19 ili dolaştık. Manisa´ya gelme nedenimiz ürün güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak" dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yaklaşık bin 570 ürünün denetimini yaptıklarını anlatan Dere, şöyle konuştu: "Bu ürünler günlük hayatta sık sık kullandığımız, elektrikli aletlerden makinelere, otomotivden asansör denetimlerine kadar oldukça yaygın kullanılan ürünler. Bu konuda biz özellikle öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak, ürünlerin üzerindeki güvenlik işaretlerini tanıtmak, CE işareti gibi, E işareti gibi ülke işareti gibi konularda bilgi vermek, halkımızda bir bilinç oluşturarak hem üreticilerimizde hem tüketicilerimizde bilinç oluşturmak için tanıtım filmlerimizle, kamu spotlarımızla il il dolaşıyoruz. Bugün Organize Sanayi Bölgesinde bazı firma ziyaretleri yaptık. Üreticilerimizle bilgi alışverişimiz oldu. Manisa Cumhuriyet Meydanında Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüzden arkadaşlarımız daire başkanlarımız, uzmanlarımızla birlikte bizzat ben Genel Müdür olarak bulundum. Halkımızla, öğrencilerimizle iç içe güzel bir program gerçekleştirdik."
Dere, açıklamasında, özellikle asansör denetimleri ve diğer ürünlerdeki denetimlerin sıklaştırılacağını belirterek şunları söyledi:
"Bundan sonraki dönemde kurduğumuz ALO 130 şikayet hattıyla, asansör denetimlerinde uygulayacağımız yeni eylem planımızla, bu bin 500 civarındaki ürüne etkin denetimlerimizde bu faaliyetlerimiz artarak devam edecektir."
(SC-HO-Y)

17.10.2014 15:30:46 TSI

Google+ WhatsApp