Aydın Türkav, Türkiye Ekonomisini Konuştu

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, "Türkiye Ekonomisinde Son Durum" konulu konferans düzenledi. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Aydın Ş

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, "Türkiye Ekonomisinde Son Durum" konulu konferans düzenledi.
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Aydın Şubesi´nin vakıf binasında düzenlediği sohbet toplantılarının bu haftaki konusu "Türkiye Ekonomisinde Son Durum" oldu. Serbest Muhasebeci-Mali Müşavir Hilmi Bilir´in konuşmacı olarak katıldığı sohbete Türkav Aydın Şubesi Başkanı Bilge Ozan ve üyeler katıldı.
Bir ülkenin ekonomik yapısının o ülkenin gücünü göstermede büyük rol oynadığına değinen SMMM Hilmi Bilir, herkesin 7´den 70´e küçük de olsa ekonomisi olduğunu ifade etti. Bilir; "Faiz oranlarımız başka ülkelerde uygulanan faiz oranlarının en yükseklerinden biri olarak görülüyor. Ekonominin büyümesi, göreceli olarak yüksek. Yüzde 4´ler dolayında. Fakat büyümede yavaşlama ihtimali çok yüksek. Büyümenin lokomotifi üretim değil. Büyüme dış kaynaklara (ithalata) dayalı tüketimden kaynaklanıyor. Cari açığın Milli Gelir´e (gayrisafi yurtiçi hasılaya GSYH) oranı dünya sıralamasında en yukarıdayız. Özel sektörün dış borcunun Milli Gelir içindeki payı diğer ülkeler sıralamasında en yükseklerde seyrediyor. Başka ülkelerle karşılaştırmada Türkiye´yi ekonomik açıdan ayrıştıracak en güçlü kalem bütçe açığının kamu yerine özel sektör borçlandığı için küçük olması ve kamu borcunun Milli Gelir´e göre düşük olmasıdır" dedi.
(MB-İK-E)

27.10.2014 09:35:32 TSI

Google+ WhatsApp