Bakan Akar, “PKK Kürt demek değildir, Kürtleri temsil etmez”

Bakan Akar, “PKK Kürt demek değildir, Kürtleri temsil etmez”

İncesu’da gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, “PKK Kürt demek değil, PKK Kürtleri temsil etmez, PKK terörist, bunun İçinde Türk de var, Kürt de var, Ermeni’si de var, Rus’u var hepsi var. Girilemez denilen yerlere girdik, çıkılamaz denilen yerlerden çıktık, sonuna kadar çıkmaya devam edeceğiz. Türkler ile Kürtler arasına nifak sokmaya çalışıyorlar biz 85 milyon tek yumruk tek yüreğiz. Türkler ve Kürtler kardeştir” dedi.

Kayseri’nin İncesu ilçesinde Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek katılımıyla bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Hem Hal Odası önünde gerçekleştirilen törende vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, artık kendisinin de İncesulu olduğunu söyledi. Bakan Akar, “Bu sevginizden, ilginizden dolayı bu vatan millet duygularınızdan dolayı, Allah korkunuzdan, Allah sevginizden dolayı Hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ben artık İncesuluyum” dedi. 
Törende konuşan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, büyük ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalıştıklarını ve mücadele verdiklerini söyledi. Akar, “Bütün güçlükleri yenerek, bütün engelleri aşarak, Allah'ın izni ve milletimizin desteği ile bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Milletimizi layık olduğu seviyeye çıkaracağız.  Bunun için önümüzdeki engelleri yıkıyoruz. Bizim karşımızda bizi durdurmaya çalışanlar var, engellemeye çalışanlar var hepiniz biliyorsunuz. Bunların başında PKK geliyor onlardan farklı olmayan YPG geliyor. Irak'ın, Suriye'nin kuzeyinde Mehmetçik aslanlar gibi, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışıyla teröristleri topraklara, kazdıkları çukurlara gömdü, gömmeye devam ediyor. Biraz önce yine bir haber aldık 3 terörist etkisiz hale getirildi. Son 4 günde 19 terörist etkisiz hale getirildi. Bu mücadele bitmesi en son terörist etkisiz hale gelene kadar devam edecek. İnşallah hudutlarımızın, milletimizin güvenliğini, 85 milyonun rahatını huzurunu sağlayan kadar devam edecek. Bu konuda azimliyiz kararlıyız” şeklinde konuştu. 
 
‘NEYİMİZ VAR NEYİMİZ YOK VATANDAŞIMIZA BERABERİZ’
 
Türk Silahlı Kuvvetlerini 6 Şubat’tan itibaren deprem bölgesinde yaraları sarmak için mücadele ettiğini dile getiren Akar, “Biz bir taraftan terör ile mücadele ederken, diğer tarafta 6 Şubat'tan beri Mehmetçik milletin, vatandaşın, depremzedelerin yanında. Bütün silahlı kuvvetlerimizin kara, deniz, hava kuvvetlerimiz, uçak gemi neyimiz varsa hepsini seferber ettik. Seferde kullandığımız, kullanmayı planladığımız mutfaklarımız, fırınlarımız, banyo ünitelerinin ne varsa hepsini depremzede kardeşlerimizin emrine verdi. Orada 1 günde sadece 1 mutfakta 10 bin yemek çıkıyor. Neyimiz var neyimiz yok vatandaşımıza beraberiz. Bazıları da fitne fesat çıkarıp yapılmadı, edilmedi diyorlar bunlar hiçbir şekilde gerçek değil. Yalan. Kocaman bir yalan. Silahlı kuvvetlerimiz Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda 6 Şubat'tan beri vatandaşımızla beraber yaraları sarmak için gayret gösteriyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün bakanlar, valiler, kaymakamlar, belediyeler elinden gelen gayreti gösterip bu yaraları sarmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. 
 
‘GİRİLEMEZ DENİLEN YERLERE GİRDİK, ÇIKILAMAZ DENİLEN YERLERDEN ÇIKTIK’
 
Türkler ile Kürtler arasına nifak sokmaya çalışıldığını söyleyen Bakan Akar, “Bizim terörle mücadelemiz PKK ile, terörle, teröristle. PKK Kürt demek değil, PKK Kürtleri temsil etmez, PKK terörist, bunun İçinde Türk de var, Kürt de var, Ermeni’si de var, Rus’u var hepsi var. PKK terörist, PKK emperyalistlerin elinde bir araç. Türkiye'ye karşı, Türkiye'yi engellemek için kullanılan bir araç. Biz bunu yok etmek için kararlıyız. Bunları kazdıkları çukurlara gömdük, gömüyoruz. Girilemez denilen yerlere girdik, çıkılamaz denilen yerlerden çıktık, sonuna kadar çıkmaya devam edeceğiz. Türkler ile Kürtler arasına nifak sokmaya çalışıyorlar biz 85 milyon tek yumruk tek yüreğiz. Türkler ve Kürtler kardeştir. Biz biriz ve beraberiz. Biz ekmeğimizi suyumuzu yıllarca paylaştık, şehitlikler de beraber yatıyoruz. Bu milli mücadeleyi beraber yaptık, Cumhuriyeti beraber kurduk. Bizim kardeşliğimizi kimse engelleyemez, bunu kimse yok edemez. Fitneye fesata bu millet müsaade etmeyecek” diye konuştu. 
 
Vatandaşların bayramını kutlayarak sözlerine başlayan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ise, “Hepinizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Yoğun bir kalabalık yoğun bir sevgi seli var, inşallah 14 Mayıs'ta da bu Latin emaresini görüyoruz. Allah yolunuzu bahtınızı açık eylesin” dedi. 
 
Bakan Akar ve beraberindeki heyet daha sonra vatandaşlarla bayramlaşmak üzere Yeşilhisar’a geçti. Bakan Akar burada, otobüs üzerinde halka seslendi. 

Google+ WhatsApp