Bakan Özhaseki, “Mart sonuna kadar 75 bine kadar evi teslim etmiş olacağız”

Bakan Özhaseki, “Mart sonuna kadar 75 bine kadar evi teslim etmiş olacağız”

Deprem bölgesine 46 bin konutun dağıtıldığını dile getiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Mart sonuna kadar 75 bine kadar evi dağıtmış olacağız. Mayısla birlikte her ay 10 bin 15 bin konut dağıtmaya devam edeceğiz ve sene sonuna kadar en az 200 bin konut bitmiş olacak. Sonraki senenin ortasına kadarda başladığımız 300 binden fazla daireyi herkese teslim edeceğiz. Köy evlerimizin hepsini de çelikten yapıyoruz. Çok sağlam konutlar yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, iş insanları ile bir araya geldi. Toplantıya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Sayın Bayar Özsoy, Murat Cahid Cıngı, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.
 
Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili konuşan Bakan Özhaseki, “Bir yıl önce gece 4’de ve 9 saat sonra saat bir gibi uzun süren 2 deprem yaşadık. Ara ara Japonya ile kıyaslanıyor. Diyorlar ki; niye 8 şiddetinde olan depremde Japonya’da az insanlar ölüyor gibi. Benzetme çok doğru değil. Yapı stoğumuzun depreme dayanıksız olduğu kesin. Bu konuda zaten çalışmalarımız var. Ama iki örnek birbirine çok benzemiyor. Çünkü genelde Japonya’da meydana gelen depremler açık denizlerde meydana geliyor, 20-30 kilometre derinlerde meydana geliyor ve çok kısa süreli oluyor. Dolayısıyla şehirlerde oluşturduğu hasarda çok az oluyor” ifadelerini kullandı. 
 
‘ÇOK SAĞLAM KONUTLAR YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ’
 
Deprem bölgesine yapılan köy evlerinin hepsinin çelikten yapıldığı söyleyen Bakan Özhaseki, “390 bin kadar ev verdiğimizde borçlarımızı haneler ödeyebiliyoruz. 390 bin tane ev borcumuz var. 307 bin tanesinin işlemi başladı. 46 bin konutu dağıttık. Mart sonuna kadar 75 bine kadar evi teslim etmiş olacağız. Mayısla birlikte her ay 10 bin 15 bin konut dağıtmaya devam edeceğiz ve sene sonuna kadar en az 200 bin bitmiş olacak. Sonraki senenin ortasına kadarda başladığımız 300 binden fazla daireyi herkese teslim edeceğiz. Köy evlerimizin hepsini de çelikten yapıyoruz. Çok sağlam konutlar yapmaya devam ediyoruz. İnşallah gelecek senenin sonunda bütün borçlarımızı bitirmiş oluruz ve orada hayat normale döner” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp