Bakan Özhaseki, “Türkiye’deki bütün şehirlere dikkat edin son 20 senedir eli yüzü açığa çıkmıştır”

Bakan Özhaseki, “Türkiye’deki bütün şehirlere dikkat edin son 20 senedir eli yüzü açığa çıkmıştır”

AK Parti’nin Kadir Has Kongre Merkezinde yapılan temayül yoklamasında oy kullandıktan sonra açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Türkiye’deki bütün şehirlere dikkat edin son 20 senedir eli yüzü açığa çıkmıştır. Son dönemde de çok şükür cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘Gönül Belediyeciliği’ sloganıyla da her türlü tevazu içerisinde gayret ederek belediyeciliği devam ettiriyoruz. Yıllardır kol kola verdiğimiz gibi çıkacak sonuçta kim varsa onlarla da kol kola girerek inşallah devam edeceğiz. Önemli olan millete hizmettir” dedi.

AK Parti'de belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki önemli kriterlerden biri olan temayül yoklaması 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi. Bugün saat 16:00’da temayül yoklaması ise sona erdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kadir Has Kongre Merkezinde yapılan temayül yoklamasına gelerek oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Bakan Özhaseki, “Eskiler ‘bir varmış bir yokmuş’ derlerdi. Zaman çok hızlı geçiyor. Kayseri’de neredeyse tam 30 yıla yaklaşan bir belediyecilik serüvenimiz var. 1994 öncesinde Bismillah diyerek yola çıktığımızda söylediklerimiz, hiç unutmadığımız prensiplerimiz oldu. Kimseyi ayırmayacağız, hizmet edeceğiz dedik. İdeoloji belediyeciliği asla yapmayacağız, mazeret üretmeyeceğiz dedik. Gece gündüz demeden deli gibi çalışacağız diye söz verdik. Kayserili hemşerilerimiz bize güvendiler. 3 arkadaşı iş başına getirdiler. Aradan neredeyse 30 yıla yakın bir zaman geçti. Çok şükür bu sözlerimizde durduk. Bizim için esas olan insanımıza hizmet etmek. AK Parti olarak bizler önce hizmet belediyeciliğini önceledik. Ardından iktidar olarak ‘marka şehirler’ sloganıyla devam ettik. Çünkü iktidar olmanı gücü ve vermiş olduğu destekle birlikte bütün şehirlerde çok büyük projeler ortaya çıkmaya başladı. Eskiden muhalefet olduğumuz dönemlerde, 28 Şubat sürecinde bizim partimize karşı büyük bir baskı, yıldırma, iş yaptırmama, engel olma gibi bir çaba vardı. Şimdi bazen muhalefette olan arkadaşlar, ‘AK Partililer bizi engelliyor’ diyorlar. Emin olun, gülesim geliyor söylediklerine. Onlar engel görmemişler. Düşünün bütün belediyelerde onlarca müfettiş, her bir belediye başkanı arkadaşlarımızda onlarca dava, yüzlercesi de ceza davasına dönüşmüş bir ortam ve daha sonrasında ise önünü kesmek adına yapmadıkları engelleme neredeyse yok. Şimdi asla öyle bir şey yok. O günlerde çok şükür biz büyük bir mücadele verdik. İktidar olduktan sonra da arkamıza aldığımız güçle şehirde daha önce hakkımız olan, asla izin alamadığımız ne kadar proje varsa bütün şehirlerde uygulamaya geçtik. Bunun en somut örneği de Kayseri’dir. Türkiye’deki bütün şehirlere dikkat edin son 20 senedir eli yüzü açığa çıkmıştır. Son dönemde de çok şükür cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘Gönül Belediyeciliği’ sloganıyla her türlü tevazu içerisinde gayret ederek belediyeciliği devam ettiriyoruz. İnsanlar size güveniyor, destek veriyor, dua ediyor, oy veriyor. Siz çalışıyorsunuz, mahcup etmiyorsunuz. Yükünüzün ağırlığını da biliyorsunuz” ifadelerini kullandı. 
 
‘BİZLER ÖNCE DAVA ADAMIYIZ, BU ÜLKENİN İYİLİĞİNE İNANMIŞ İNSANLARIZ’
 
Temayülden çıkan kararın en doğrusu olduğunu dile getiren Bakan Özhaseki, “Burada sizin görüşlerinizi dikkate alarak, doğru biçimde komisyona aksettirdik. Şimdiki arkadaşlarımızda aynısını yapacaklardır. Sonra anketler var, onlara bakılacak. Ardından ‘il teşkilatlarımızın ileri gelenleri, kadın kollarımız ne diyor, gençlik kollarımız ne diyor’ buna bakılacaktır. Hepsinin ardından nihayetinde bir karar verilecektir. İnanıyoruz ki bu karar en doğrusu olacaktır. İstişareden çıkan karara hepimiz uyarız. Bu karar çıktıktan sonra ‘benim canım bunu istemedi, ben bu kararı sevmedim’ diyen arkadaşımız pek olmasın. Belki çıkan kararlar biraz ağır gelebilir ama çıkan karara hepimiz rıza gösteririz. Bizler önce dava adamıyız. Bu ülkenin iyiliğine inanmış insanlarız. Bizim tarihe karşı, medeniyete karşı bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. İnsanımıza karşı bir borcumuz olduğuna inanıyoruz. Ekip olarak hep birlikte kol kola girip inşallah biz geleceği inşa edeceğiz. Bugünde burada bir şenlik havasında sizlerin gördüğü gibi bu temayül yapıldı. Çıkacak sonuç hayırolur inşallah. Yıllardır kol kola verdiğimiz gibi çıkacak sonuçta kim varsa onlarla da kol kola girerek inşallah devam edeceğiz. Önemli olan millete hizmettir. Önemli olan bizim tarihe karşı, medeniyetimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemizdir” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp