Bakan Yılmaz´dan Bursa´ya Çifte Müjde

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz´dan hem Beysarayı, hem de Çekirge´deki dev hastane kompleksi ile ilgili çifte müjde geldi. Milli Savunma Bakanlığı´nın arazisi üzerine yapılacak hastaneler ile Sağlık

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz´dan hem Beysarayı, hem de Çekirge´deki dev hastane kompleksi ile ilgili çifte müjde geldi. Milli Savunma Bakanlığı´nın arazisi üzerine yapılacak hastaneler ile Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalandığını söyleyen Yılmaz, Tophane´deki Beysarayı ile ilgili de, "Bursa için en iyisi neyse ona bakar değerlendirir ve gereğini yaparız" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çekirge´de ömrünü tamamlayan Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi´nin yeniden inşa edileceği, üzerinde Bursa Merkez Komutanlığı´nın bulunduğu Acemler´deki Milli Savunma Bakanlığı´nın 100 dönümlük arazisi ile ilgili sevindirici haberi verdi. Bursa´nın 2023 vizyonunu yakalayan bir şehir olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "Bursa´nın sağlık sıkıntısı yok. 100 dönüm üzerindeki, bizim bakanlığımıza ait olan bir yerin Sağlık Bakanlığı´na devri ile, orada 400 yataklı hastane kadın ve çocuk hastanesini de içine alacak bir hastaneni yapılması hususunda Sağlık Bakanlığı ile mutabakata vardık. Kendilerine protokolümüzü gönderdik. Buraya gelmeden önce Sağlık Bakanlığı´mızın resmi yazısını aldık. Protokolde mutabakata vardık. Bu protokolün Maliye Bakanlığı ve TOKİ´nin de katılımıyla gerçekleştirilmesi konusunda Sağlık Bakanlığımızın bir girişimi var. Bunu da belirmek isterim" dedi.
Bakan Yılmaz, Tophanedeki orduevi sınırları içindeki Bey Sarayı´nın Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne devri ile alakalı da, "Bursa için en iyisi neyse ona bakar değerlendirir ve gereğini yaparız" dedi.
(OSM-

25.10.2014 13:35:24 TSI

Google+ WhatsApp