BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “3.8 MİLYON TL MALİYETLE 29 ADET SONDAJ KUYUSU AÇTIK”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “3.8 MİLYON TL MALİYETLE 29 ADET SONDAJ KUYUSU AÇTIK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi ( KASKİ ) Genel Müdürlüğü aracılığı ile kent genelinde su iletim seviyesini daha da güçlü hale getirmek için 3,8 milyon TL değerinde 29 adet sondaj kuyusu açıldığını kaydetti. KASKİ Genel Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde kesintisiz ve yeterli miktarda içme suyu temini için 2021 yılında da yeni kaynak arayışlarını sürdürdü.

Su temin miktarını daha da artırmak için belirlenen bölgelerde çalışmalarını sürdüren KASKİ, yapılan jeofizik çalışmalarla sondaj kuyusu açılacak noktaları tespit etti.

 

Bu kapsamda uygun görülen bölgelerde 3 milyon 812 bin TL yatırım bedeli ile merkezde 15, ilçelerde 14 olmak üzere toplam 29 adet sondaj kuyusu açıldı. Böylelikle kent genelinde açılan sondaj kuyusu sayısı 537’ye ulaştı. Diğer yandan açılan yeni sondaj kuyuları sayesinde saatte 1.240 metreküp su kazanımı sağlanarak, 135 bin kişinin 1 yıllık su ihtiyacının karşılanacağı tahmin ediliyor.

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; açılan yeni sondaj kuyuları sayesinde kent genelinde kapasite artırımına gidilmiş olunacağını kaydetti.

 

Yeterli miktarda içme suyuna erişim için KASKİ’nin yeni kaynak arayışlarının devam ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Dünya genelinde yaşanan küresel ısınma ve nüfus yoğunluğu ile birlikte doğal olarak artan su tüketimleri nedeniyle tatlı su kaynaklarına erişim de günden güne zorlaşıyor.  Kuraklık riskine karşı KASKİ’miz çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımıza sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini noktasında üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bazı bölgelerimizde özellikle yaz aylarında artan nüfus ile birlikte zaman zaman yeterli miktarda su iletimi noktasında bazı aksaklıklar yaşanabiliyor. KASKİ’miz aracılığıyla bu bölgeler tespit edilerek, sorunun kökten çözüme kavuşturulması için gerekli fizibilite çalışmalarının ardından yeni sondaj kuyuları açılıyor. Çok şükür bu konuda önemli yol kat ettik. Artan ihtiyaca göre sondaj kuyularımızın sayısını da artırıyoruz. Kesintisiz içme suyuna erişim yer, mesafe gözetmeksizin her vatandaşımızın hakkı. Bu bilinçle temiz ve yeterli miktarda su iletimi için ihtiyaç duyulan bölgelerde çalışmalarımız 2022 yılında da sürecek.”

Google+ WhatsApp