BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ARİFE GÜNÜNDE ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ARİFE GÜNÜNDE ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı arifesinde şehitlik ziyaretlerinde bulunarak dua okudu.Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği ile Asri Mezarlık Polis Şehitliği kabir ziyaretlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar, Kayseri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Kayseri protokolü katıldı.

 

 

Ramazan Bayramı arifesinde gerçekleştirilen şehitlik kabir ziyaretlerinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunurken, Başkan Büyükkılıç da şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

BÜYÜKKILIÇ ŞEHİT AİLELERİ İLE BULUŞTU

İçişleri Bakanlığı Genelgesi’yle arife günü ile Ramazan Bayramı’nın birinci gününde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan şehit aileleri ile şehitlikte buluşan Başkan Büyükkılıç, şehit aileleri ile bayramlaştı, sohbet etti ve onlara karanfil vererek çeşitli hediyeler sundu.

“ŞEHİTLERİMİZİ VE YAKINLARINI UNUTMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Şehitlikteki kabir ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, şehit ve şehit yakınlarını unutmalarının asla söz konusu olmadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bizim olmazsa olmazımız olan bizim şehitlerimizi ve onların yakınlarını unutmamız asla söz konusu olamaz. O açıdan bugün burada valiliğimiz, askeri erkânımız, emniyetimiz ve şehitlerimizin yakınları ile tabi ki pandemi süreci içerisinde ki anlayış içerisinde şehitlerimizi andık Müftülüğümüzün yapmış olduğu güzel organizasyon ile okunan surei celileler, Aşrı Şerifler ve yapılan dualardan sonra da şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ediyoruz, onlara karanfiller bırakıyoruz. İnşallah Cenan-ı Allah hepimizi cennetinde buluştursun diye dua ve temennide bulunuyoruz. Tabi biz burada bunları söylerken nöbetlerinin başında olan askerlerimize sağlıklı hayırlı uzun ömürler, emniyet mensuplarımıza sağlıklı hayırlı uzun ömürler, pandemi sürecindeki görev yapan sağlık çalışanlarımıza da ayrıca hem teşekkür ediyor, hem onlara sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

“KUDÜS SALDIRISINI KINIYORUM”

Konuşmasında Kudüs’te yaşanan zulme de değinen Başkan Büyükkılıç, saldırılarını kınadığını ifade ederek şunlara değindi:

“Tabi ki Kudüs’ü de unutamayız. Kudüs’te şehit edilen kardeşlerimize de Allah’tan rahmet dilerken Yahudi’nin bu zulmünü de kınıyor, ümmetin birlik beraberlik anlayışı içerisinde dayanıştığında kimsenin gücünün yetmeyeceğini, tefrika girince de paramparça olacağımızın da şuuru içerisinde olduğumuzu anlatarak ‘tefrika girmeden bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ diye şairimizin dediği gibi bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize ve inancımıza inşallah sarılanlardan eylesin. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, bayraklarımızı göklerden indirmesin, ezanlarımızı da semalardan dindirmesin diyor şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Google+ WhatsApp