BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 35 MİLYON TL’LİK K-ŞARJ ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU’NDA “İNDİRİM” MÜJDESİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 35 MİLYON TL’LİK K-ŞARJ ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU’NDA “İNDİRİM” MÜJDESİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu’nun açılış törenine katıldı. 10’u hızlı şarj olmak üzere 50 adet şarj istasyonunun toplu açılışını yapan Başkan Büyükkılıç, 35 milyon TL maliyeti olan K-Şarj istasyonlarının KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet vereceğini müjdeledi.

Enerji endüstrisi büyük bir değişimden ve dönüşümden geçerken, özellikle elektrikli araçların kullanımının artması ile birlikte şarj noktalarının ulaşılabilirliği ve yaygınlaşması da ön plana çıkıyor. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 51 ortak olduğu KCETAŞ’ta 5 şirketler grubundan bir tanesi olan Hunat Enerji, K-Şarj markalı çok önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Talas Muhsin Yazıcıoğlu Parkı yanında gerçekleşen Hunat Enerji K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açılış Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şarj istasyonları içimizi ısıtacak. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Kayseri’miz değerler şehri, medeniyetler şehridir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘yeter ki fırsat verilsin siz yaparsınız’ diyerek fırsat verip, TOGG gibi bir değerin, markanın ortaya çıkmasından dolayı gurur duyuyoruz. KAAN’ımız, İHA’mız, SİHA’mız, burada paşamız var, gururumuz, yüz akımız” dedi.

Önümüzdeki yıllarda Türkiye çapında hizmet vermesinin planlandığı K-Şarj ile ilgili bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, “1926’da Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kayseri’mizin sağduyulu iş adamlarının kurmuş olduğu elektrik şirketine imtiyaz veriyor. O gün bugündür KCETAŞ adı altında kurulan, KEPSAŞ, Erciyes ve Hunat A.Ş.’miz olmak üzere şirketlerimize şimdi de K-Enerji’yi ekliyoruz. Hayırlı olsun diyor, emeği geçenleri kutluyorum. Lisanslı olduğunu, Türkiye çapında yayılım yapacağını, her tarafta hizmet vereceğini paylaşıyoruz” diye konuştu.

Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının her geçen gün arttığını hatırlatarak, “Kayseri’mizde TOGG dâhil değişik elektrikli araçları görürken, biz de son dönemde 15 tane 18 metrelik yüzde yüz elektrikli otobüsleri aldık, toplam 21 tane çevreci, tasarruflu ve doğa dostu elektrikli otobüslerimizle filomuzu zenginleştiriyoruz. Aynı zamanda bundan sonraki araçlarda da elektrikli araçları tercih edeceğiz, süpürme araçlarını da elektrikli aldığımızı da buradan paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç’tan Güneş Enerji Santrali Destekli Şarj Üniteleri Projesi Talimatı

Millet Bahçesi’nde Güneş Enerji Santrali destekli şarj üniteleri projesi için de talimat verdiğini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Yurt dışında GES projeleri ile elektrik üretiliyor, altına da otoparklar konuluyor şarj oluyor. Böyle bir süreç için talimatımı verdim, Millet Bahçemiz içerisinde otoparklarımız üzerine hem GES’lerin yapılmasını hem de şarj ünitelerinin eklenmesi talimatını verdim” şeklinde konuştu.

“Yüzde 20 Daha Ucuz Araçlarınızı Şarj Edebilirsiniz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, K-Şarj istasyonlarının KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet vereceğini müjdeleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elektrikli araçları olanlar K-Şarj bu alanda en ucuz elektrik yükleyen şarj, Türkiye’de en ucuz şirkettir. Hidayet bey ile görüştük, ‘Biz suda indirim yaptık, şarj ünitelerine sen de indirim yap’ dedik, ‘tamam başkanım’ dedi. Yarın (19 Mart) sabahtan itibaren yüzde 20 daha ucuz araçlarınızı şarj edebilirsiniz. Şehrimizin her tarafında yayılmasını beklerken, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Gevher Nesibe Parkı, Melikgazi Belediyesi yanındaki park, Tuna AVM yanındaki park, Köşk Sosyal Yaşam Merkezi önündeki otopark, Bünyan hidroelektrik santrali önündeki yer ve Develi’de de Necati Kurmel bulvarında çalışmaları da yaparken, iki tane daha ekliyoruz. Birisi Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Hulusi Akar Bulvarı üzerindeki Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi önündeki otopark ile sayımızı her geçen gün arttırıyoruz.”

K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu’nun 35 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu belirten Büyükkılıç, “10 hızlı şarj olmak üzere 50 adet şarj ünitesinin açılışını yapmış oluyoruz. Yaklaşık 35 milyon TL gibi maliyet içeriyor, şehrimize hayırlı olsun. Hem teknolojiyi takip eden hem inovatif gelişmeleri önemseyen, hem akıllı şehir projeleri ile buluşturacak olan çalışmalara destek sağlayacak anlamlı çalışmadan dolayı emeği geçenleri kutluyorum. KCETAŞ, Türkiye’de kendisinden söz ettiren, 1 numaradır. İyi ki varsınız” diye konuştu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ise böyle atılımların göğsünü kabarttığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Kayseri’mize geldiğimiz zaman belediye başkanlarımız, sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç olmak üzere il başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız güzel sürprizler yapıyorlar. Bunlardan bir tanesi de bu. Böyle atılımlarda bulunulması bizim göğsümüzü kabartan bir konu. Vizyon ve akıl meselesi ve tahayyül meselesi. Bundan dolayı bütün arkadaşlarımı kutluyorum.  Sağ olsunlar, var olsunlar. Buradaki bu çalışmanın ne kadar önemli olduğunu görmeniz lazım. Peşinden gitmemiz lazım. Bu konuda Kayseri’mizin öncü olması ve hızlı hareket etmesi bizim için gurur kaynağı. Bir kez daha başta sayın belediye başkanımız, genel müdürümüz, bütün çalışanlar olmak üzere, bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Bundan sonra da yine durmak yok, koşmaya devam.”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da Başkan Büyükkılıç’a bu istasyonun Talas’ın Bahçelievler Mahallesi’nde hayata geçirilmesinden dolayı teşekkürlerini iletti.

KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy ise Kayseri’nin kadim bir şehir ve marka olduğunu belirterek, “Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi, Talas bir markadır. KCETAŞ da kocaman bir markadır. Bizim için çok anlamlı bir projeye adım atıyoruz. Aylardır üzerinde çalıştığımız K-Şarj İstasyonu projemizi hayata geçiriyoruz. Teknolojik ve geleceği görüp bugünden yaşayan bir projedir” dedi.

“Türkiye Genelinde K-Şarj Markası Toplumun Önüne Gelecek”

K-Şarj markasının Türkiye’de adından söz ettireceğini belirten Atasoy, “K-Şarj, Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 51 ortak olduğu 5 şirketler grubundan bir tanesi olan Hunat Enerji’nin piyasaya sürdüğü bir projedir. Birinci ayağında şehrimizde yaygın olacağız, 2025 yılından itibaren Türkiye genelinde K-Şarj markası Kayseri’nin çok güzide bir markası olarak toplumun önüne gelecek. K harfi Kayseri’yi temsil ediyor, mottomuz da elektriğinizi biz veriyoruz diye logomuz böyle oluşuyor. Bu projeyi gerçekleştirmemize vesile olan KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu açılışı kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Protokol, açılış sonrası şarj istasyonunu ve şarj edilen yerli ve milli otomobil TOGG’u ilgiyle incelediler.

Google+ WhatsApp