Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu: “ÖZELLİKLE KIŞ AYLARINDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ ÖNEMLİ”

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu: “ÖZELLİKLE KIŞ AYLARINDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ ÖNEMLİ”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, binaların Enerji Kimlik Belgesi’nin (EKB) önemli olduğunu özellikle kış aylarında ısınma giderlerini doğrudan etkilediğini söyledi.

Enerji verimliliği noktasının önemli olduğunu ve ısınmada günlük kullanımda bütçeyi düşünerek enerji verimliliğine önem verilmesi gerektiğini belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Her bina yönetiminin mutlaka Enerji Verimliliği Belgesi alması lazım. Bu belge alınması halinde satışlarda fiyat farklılığı oluşacaktır. Çünkü A,B,C olarak sınıflandırılmış binaların ısınma giderlerinde farklılık olacaktır. Isınma giderlerin arttığı kış aylarında bu aile bütçesine önemli katkı sağlayacaktır. İlk bakıldığında ısı yalıtımının maliyetli olduğu düşünülse de zaman içerisinde ısınma gideri düşeceğinden belli bir dönem sonra daha az enerji ile daha çok ısınılacaktır. Özelikle ev ve yeni daire alanlara hatırlatmak isteriz.”  dedi.
Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, eski binalarda enerji kimlik belgesinin özel firmalarca yapıldığını ancak yeni yapılan tüm binalarda belediye olarak mesken ruhsatını onay aşamasında zorunlu tuttuklarını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp