Başkan Hüseyin Akay: “Başarının sırrı; hizmet ettiğiniz insanlara verilen değerden geçiyor”

Başkan Hüseyin Akay: “Başarının sırrı; hizmet ettiğiniz insanlara verilen değerden geçiyor”

Kayseri Şeker 5’inci Tarla Günleri Etkinliği kapsamında konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Biz çiftçimize en baştan itibaren her türlü desteği veriyoruz.

 Tohumunu, gübresini, mazotunu her türlü masrafını karşılıyoruz. Bunların hepsini avans olarak faizsiz bir şekilde veriyoruz ve Kayseri’de bizden başka bu hizmeti veren yok. Çiftçilerimize her ay düzenli olarak ödemeler yapıyoruz, bayram avansları, sulama avansları, çapa avansı, ekim avansı gibi ödemeler de sağlıyoruz. Bize yakın olan firmalara bakıyoruz, bir veya iki firma ya ödüyor ya da ödemiyor. Başarının sırrı yaptığınız işi sevmekten, hizmet ettiğiniz insanlara verdiğiniz değerden geçiyor. Eğer ki değer verirseniz işinize dört elle sarılıyorsunuz. Bu inanç doğrultusunda da mücadele ediyorsunuz. Bunun için tabii ki bilgi de, öngörüde bulunmak da gerekiyor ancak hepsinden önemlisi çiftçinin duası gerekiyor” dedi.
Kayseri Şeker’de bugün düzenlenen 5’inci Tarla Günleri Etkinliği’nde açıklamalarda bulunan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; başarının sırrının işe ve çiftçiye verilen değerlerden geçtiğini söylerken, “Eğer ki işinize ve hizmet ettiğiniz insanlara değer verirseniz işinize dört elle sarılıyorsunuz ve bu inanç doğrultusunda da mücadele ediyorsunuz. Bunun için tabii ki bilgi sahibi olmak da, öngörüde bulunmak da gerekiyor ancak hepsinden önemlisi çiftçinin duası gerekiyor. Çiftçinin duasını kazanmak kolay değil, biz 12-13 yıl boyunca gece gündüz mücadele ettik. İlk söylediğimizin andan itibaren çiftçimizi hiç kimseye muhtaç ettirmeme anlayışıyla mücadele ettik. Geldiğimiz noktada büyük bir Kayseri Şeker ailesi oluştu” dedi.
 
‘ÇİFTÇİLERİMİZDEN BİR KURUŞ FAİZ ALMADAN DESTEKLİYORUZ’
 
Çiftçilerin tohumundan, gübresinden, mazotundan her masrafına kadar karşıladıklarını ve çiftçinin kazanması için her türlü desteği sağladıklarını belirten Başkan Akay, “Çiftçilerimizin kârı geçmiş yıllara göre oldukça fazla, bu yıl da fazla olması için bazı kararları bekliyorlar ancak Türkiye’de bir şeker sektörünün içerisindeyiz. Her şeyi tek başımıza değerlendirmek gibi bir bağımsızlığa sahip olmuyoruz. Biz farklılığımızı ortaya koymak için gereken gayreti gösteriyoruz ancak şeker-pancar fiyatı açıklandığı zamanda o fiyata uymak mecburiyetinde oluyoruz. Bu noktada farklılığımızı prim olarak ortaya koymaya çalışıyoruz. Buradaki temel husus fiyat olayı değil; pancardan para kazanmanın gereklilikleri var, birincisi maliyeti düşürmek, kaliteyi ve verimi artırmak. Bütün bu hususlar, çiftçinin kazanmasına etki eden unsurlar. Biz çiftçimize en baştan itibaren her türlü desteği veriyoruz. Tohumunu, gübresini, mazotunu her türlü masrafını karşılıyoruz. Bunların hepsini avans olarak faizsiz bir şekilde veriyoruz ve Kayseri’de bizden başka bu hizmeti veren yok. Bazı kuruluşlar da çiftçilerin ihtiyaçlarını temin ediyorlar ancak faizlendirerek hesaba yazıyorlar. Kayseri Şeker, yeri geliyor bankalara o faizi ödüyor ve çiftçilerden bir kuruş faiz almadan bu desteği veriyor. Onun dışında çiftçilerimize her ay düzenli olarak ödemeler yapıyoruz, bayram avansları, sulama avansları, çapa avansı, ekim avansı gibi ödemeler de sağlıyoruz. Bize yakın olan firmalara bakıyoruz, bir veya iki firma ya ödüyor ya da ödemiyor. Onun dışında söküm başlaması itibariyle çiftçimizin mağduriyetini önlemek açısından fiyatın yanında prim de ekleyeceğiz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp