Beş Ülkeden 35 Öğrenci Melikgazide

Talas Kızılay Şubesi YAYGIN EĞİTİMDE MUTLU GÜNLER TEMALI Avrupa Birliği projesi kapsamında 5 ayrı ülkeden 35 öğrenci Melikgazi Belediyesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar ve belediye hizmet binasını gezdiler ve topluca hatıra fotoğraf çektirdiler.

Talas Kızılay Şube Başkanı Ünal Yüksel, proje kapsamında ilimize gelen öğrencilere Kültürümüzün tanıtıldığını, yerel yönetimle çalışmalar hakkında bilgilendirildiğini, Kayseri tarihi, turistlik yerleri hakkında görsel geziler düzenlediklerini söyledi.

Ülkeler arasında diyalog ve nesiller tanışmasının güzel bir örneğinin sergilendiğini belirten Melikgazi Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu kapsamda 35 öğrenciye Anadolu kültür ve Sanatı hakkında bilgiler verildiğini ve örnekler sunulduğunu kaydetti.

Kızılay Talas Şubesinin misafiri olarak Kayseri’de bulunan öğrencilerin geleneksel Türk El Sanatlarımızı öğretildiğini ve Ebru ile Hat sanatı çalışması gösterdiklerini belirten proje koordinatörü Üstün Tuncer, Melikgazi Belediyesi Yemekhanesinde Kayseri yemeklerinin yer aldığını öğle yemeği ikramında bulunulduğunu söyledi.

 

 

Öğrencilere Melikgazi Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman’a, gösterilen misafirperverlik ve projeye sağlamış oldukları katkı ile yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.

Google+ WhatsApp