Buca Cumhuriyet Gecesi´nde Meşalelerle Aydınlandı (Fotoğraflı

Buca Belediyesi tarafından düzenlenen meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü, son noktası Çevik Bir Meydanı´nda şölene dönüştü. Başkan Levent Piriştina, "Bu meşaleler ve sizlerin coşkusu ile Cumhuriyet´in savun

Buca Belediyesi tarafından düzenlenen meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü, son noktası Çevik Bir Meydanı´nda şölene dönüştü. Başkan Levent Piriştina, "Bu meşaleler ve sizlerin coşkusu ile Cumhuriyet´in savunulması ile ilgili inancım kat, kat arttı. İyi ki varsınız" dedi.
Belediye binası önünden başlayan yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü, Menderes Caddesi, Heykel Meydanı ve Uğur Mumcu caddesi üzerinden devam ederek Çevik Bir Meydanı´nda son buldu. Yürüyüşe katılan ve meşaleleri ile adeta gökyüzünü aydınlatanlara, esnaf ve balkonlara çıkan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, "Türkiye laiktir laik kalacak ve Mustafa Kemal´in askerleriyiz" sloganlarını attı.
Çevik Bir Meydanı´na varıldığında hep bir ağızdan İstiklal Marşı ve Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi okundu. Burada bir konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Bu meşaleler ve sizlerin coşkusu ile Cumhuriyet´in savunulması ile ilgili inancım kat, kat arttı. İyi ki varsınız. Bu mücadele bugün Türkiye´nin her yerinde var. Adalet inancınız kaybolmasın. Bu inançla Cumhuriyet´e olan bağlılığınızı bir kez daha gösterdiniz. Bayramımızı gölge etmek isteyenler oldu. Daha yeni 3 şehit verdik. Ama şu bilinmelidir ki, hiç bir güç bu bayramı yaşamamıza engel olmayacaktır. Bunun tek formülü de damarlarınızda akan asil kan olacaktır" diye konuştu.
(KE)

29.10.2014 00:48:02 TSI

Google+ WhatsApp