Bünyan Belediyesi Çocuk Oyun Alanlarını Halı İle Kaplıyor

Bünyan Belediyesi Çocuk Oyun Alanlarını Halı İle Kaplıyor

Bünyan Belediyesi ilçedeki parklara estetik dokunuşlar yapmaya devam ediyor. İlçede birçok yeni park inşa edilirken mevcut parklarda çocuk oyun alanları halı ile kaplanıyor.
Bünyan Belediyesi hizmet çıtasını yükseltmeye devam ediyor. İlçeye kazandırılan yeni, çağı yakalamış, modern park alanlarının yanı sıra mevcut parklarda değişim ve dönüşüme devam ediyor. Daha önce mevcut parklarda aydınlatma sistemleri, sulama sistemleri, çöp kovaları, oturma bankları, kamelyalar oyun grupları ile spor gruplarını yenileyen Bünyan Belediyesi şimdide çocukların daha sağlıklı ortamlarda oynayabilmesi için çocuk oyun alanlarının zeminini halı ile kaplıyor.
İlçe genelinde park ve bahçeler alanında yapılan çalışmaları değerlenirden Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu:”Mevcut parklara yeni sistemler getirip, daha modern daha fonksiyonel ve kullanışlı parklar ürettik ve üretmeye de devam ediyoruz. Bu çerçevede yapılan çalışmaları bugün gözden geçirdik inşallah yeni parklarda sırada geliyor. Eski parklarımızda her şeyden önce sulama sistemleri maalesef yoktu. Parklarımız bakımsız ve içindeki araç gereçlerinde kullanıma uygun olmadığı Bünyanlı hemşehrilerimizin de malumudur. Bunların öncelikle bakımını sağlamak suretiyle tamamen tesisatının değiştirilmesi yoluna da gidilmiştir. Ayrıca parklarımızda otomatik sulama sistemi dediğimiz yeraltı sulama sistemleri kuruldu ve kurulmaya da devam ediyor. Yine bu manada aydınlatma sistemlerimiz tamamen değiştiriliyor. Yeni kurulan parklarımızda LED aydınlatma sistemi kullanılmış olup mevcut parklarımızda da bu sistem tercih edilmiştir. Bu sistem hem aydınlığı daha fazla hem de enerji sarfiyatı anlamında daha uygun bir sistem. Banklarımız malumunuz derme çatma nerden geldiği belli olmayan her biri parkımızda farklı farklı banklarımız vardı. Bünyan Belediyesi olarak bu çerçevede ciddi sayıda bir takviye yaptık. Mevcut parklarımızda değişikliğe gidilirken yeni yapılan parklarımızda da bu yeni nesil bankları kullandık. Yine çöp kovarlımızın her biri farklı farklıydı. Bunan da yine bir standart getirerek tamamen yeniledik. Bütün bunlarla birlikte oyun gruplarımız spor aletlerimiz ve kamelyalarımız çalışanlarına bakım yapılırken bakımsızlıktan kullanılamaz durumda olan araç ve gençlerde tamamen yenilendi. Bünyanımız inşallah bir değişime doğru gidiyor farklı mahallelerimizde açtığımız parklarımız var. Bu parklarımız toplumun her katmanına hitap eden parklardır. Çocuğundan gencine, kadınından erkeğine ve engelli hemşehrilerimizi de kucaklayan şekliyle tasarlanarak hayata geçirilen projeler. Bunlar geç kalınmış hizmetler diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonra bu hizmetlerle Bünyanımızın tüm mahalleleri buluşacak “ şeklinde konuştu.
Oyun gruplarının altında yer yer kum ve taşlıklar olduğunu burada bir çalışma yaparak zeminleri iyileştirdiklerini ifade eden Başkan Şinasi Gülcüoğlu:”Tüm parklarımızda özellikle çocuk oyun gruplarımızın altını halı diyebileceğimiz sentetik yapıyla kaplıyoruz. Bundan sonraki yapılacak olan parklarımızda da bu sistem kullanılmaya devam edilecek. Hatta kauçuk sistemine geçmede Bünyan için söz konusu. Ama bunlar hem maliyet hem zaman husun da ele alındığında biz en yüksek kaliteyi en ucuza alma gayretindeyiz. Bir diğer husus ise bu tür top yekûn bir değişimi bir anada yapmak Bünyan Belediyesi’nin maddi imkânları göz önüne alındığında hemen görünmemektedir. Biz öncelikle çocuklarımızın herhangi bir düşme, çarpma ya da çarpışma gibi tehlikeleri göz önüne alarak alt zeminin biran önce taş olmaktan çıkarılarak çocuklarımızın sentetik zemin üzerinde oynatılması gerekliliğine inanarak bu değişime gittik” dedi.
Çocuklar yeni parklarında yaralanma tehlikesi olmadan gönüllerince eğlenirken aileler ise uygulanan bu yeni sistemin çocukları tehlikelerden uzak tutuğunu ifade ederek yapılan uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.

Google+ WhatsApp