Bunyan'da vatandas isyanda

Bunyan'da vatandas isyanda

Özel bir televizyon kanalında yapılan röportajlarda Bünyan halkı tüm samimiyeti ve içtenliği ile Bünyan’da gelinen son durumu gözler önüne serdi.

Halkın yüzde yetmişi belediye hizmetlerinden şikayetçi. Halk büyük bir hizmet açlığı içinde, belediyenin yetersiz olduğu konuları sıralıyor. Ne belediye başkanını ne de belediye hizmetlerini görmedik diyen vatandaş en çok alt yapı çalışmalarının yetersizliğinden dem vurdu. Başkanın vatandaşla sosyal ilişkisi sıfır diyen halk, “ne bir cenazemizde baş sağlığı diledi, ne bir düğünümüzde hayırlı olsun dedi.” diyerek tepkisini dile getiriyor. “önceki başkana kızardık, şimdi onu bile mumla arıyoruz” diyen vatandaşlar “hiç değilse o ölümüzü, dirimizi bilirdi halkın  yanında olurdu” dediler. Belediye seçimlerinde partiden ziyade sözünün eri olacak kişileri seçmek istiyoruz diyen vatandaşlar çevre temizliğinin yetersiz kaldığı, sokak ve caddelerin atıl durumda olduğunu söylediler. Belediyenin kendisine ait olan pasajdaki ortak kullanın alanlarının ve lavaboların hali içler acısı diyen vatandaşlar ilçede hizmet bekleyen onlarca kalem var hangi birini sayalım diye serzenişte bulundular.

Özellikle kapalı ceza evinin araziye akan kanalizasyonundan şikayet eden vatandaşlar, belediyeye, kaymakamlığa kadar birçok kuruma başvuru yapıldığını ama hiçbir şekilde bir sonuç alamadıklarını söylediler. Vatandaşın deyimiyle “Belediyeciliğin asfalt yamalamaktan duvar tamir etmekten  öteye gidemediği” Bünyan’da Belediye Başkanı Özkan Altun’un kendisine yönelen iddialara ne cevap vereceği ise merak konusu …

Google+ WhatsApp