Bünyan Kanserli Asbesten Kurtuluyor

Bünyan Kanserli Asbesten Kurtuluyor

Bünyan Kanserli Asbesten Kurtuluyor

,Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, daha önce ihalesi yapılan Bünyan içme suyu projesi için yer tesliminin yapıldığını, Bünyanlıların kansere neden olan asbestli su borularından kurtulacağını ayrıca, Tuzhisar ve Sultanhanı mahallelerinin su sorununun ortadan kalkacağını söyledi.
İlçede bulunan altyapı eksiğini bir an önce gidermek için gayretle çalıştıklarını ifade eden Başkan Şinasi Gülcüoğlu, SUKAP projesi kapsamında hazırlanan 17.169 milyon liralık Bünyan İçme Suyu projesinin ihale sürecinin sorunsuz bir şekilde aşıldığını ve yer tesliminin yapıldığını belirtti.
Bünyan Asbestten Kurtuluyor, Tuzhisar ve Sultanhanı suya kavuşuyor. Bünyan ilçe merkezinde yaklaşık 12 bin metre asbestli içme suyu hattının bulunduğunu hatırlatan Bünyan Belediye Başkan Şinasi Gülcüoğlu, "Hayata geçirilecek 41 bin 500 metrelik yeni su hattıyla ilçe merkezimizdeki kansere neden olan sağlıksız asbestli borulardan ilçemizi ve hemşehrilerimizi kurtarmış olacağız. Ayrıca Büyük Tuzhisar ve Sultanhanı mahallelerimizin yıllardır yaşadıkları su sorunu da ortadan kalkmış olacak. Proje kapsamında ilçemizdeki sağlıksız içme suyu hatlarının değişmesinin yanı sıra yeni su depoları inşa edilecek. Bu çerçevede ilçemize göstermiş oldukları ilgi için şahsım ve hemşehrilerim adına Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik, İLBANK ve KASKİ yönetimine teşekkür ederim” dedi.
Başkan Gülcüoğlu, projenin 2017 yılı Haziran ayı içeresinde bitirilmesinin planlandığını, yapılacak bu yatırımın Bünyan’a ve Bünyanlılara hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp