Burak Su Altı Arama Kurtarma Faaliyetlerine De Katılacak

İki gün boyunca su altı dalış eğitimi gören Bursagaz Arama Kurtarma (BURAK) ekipleri, artık arama kurtarma faaliyetlerine suyun altında da devam edecek. Bursagaz bünyesinde kurulan BURAK ekibi, iki

İki gün boyunca su altı dalış eğitimi gören Bursagaz Arama Kurtarma (BURAK) ekipleri, artık arama kurtarma faaliyetlerine suyun altında da devam edecek.
Bursagaz bünyesinde kurulan BURAK ekibi, iki gün boyunca Ayvalık Melina ve İlyosta adalarında dalış eğitimi gördü. 13 kişilik BURAK ekibi, bir yıldız bröveli usta dalıcı sertifikasının sahibi oldu. BURAK ekibine TSSF´den (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu) yetkili dalış hocaları Kubilay Kılıç Ceylan Çağlayan Güngör, Aydın Akşoş ve Nuri Büyükdilsiz eğitim verdi.
Ekip sorumlusu Yakup Akbaş, ilk gün yetkili dalış hocalarının verdiği eğitimin ardından BURAK ekibinin 5 metrede ve 10 metredesu altı becerilerini geliştirdiğini anlattı. Eğitimin ikinci gününde çeşitli dalış eğitimlerin ardından mezuniyet dalışı için 18 metreye dalan ekibin dalış defterlerini alarak 1 yıldız bröve almaya hak kazandıklarını söyleyen Akbaş, dağ ve şehirlerde arama kurtarma çalışmalarında tecrübe sahibi olan BURAK ekibinin su altı arama kurtarma çalışmalarına katılacağını belirtti. Akbaş, önümüzdeki günlerde su altı ilkyardım eğitimi de alacaklarını kaydetti.
Tam teşekküllü bir arama kurtarma ekibi olmayı hedeflediklerini belirten Akbaş, "Aldığımız bu eğitimin ardından ihtiyaç duyulduğunda su altı arama kurtarma faaliyetlerine de katılacağız" diye konuştu.
(MŞ)

23.10.2014 11:57:24 TSI

Google+ WhatsApp